1
5 tips om profvoetballer te worden!

 

 

 

 

5 tips om profvoetballer te worden!

Verslag van de voetbalclinic en tips van de trainers van PSV Soccer School

.
Proudofyou kick off

  #Proudofyou Kick Off

 

 

PSV is voor de 23ste keer landskampioen geworden en daar zijn we enorm trots op! Een moment om bij stil te staan en natuurlijk uitgebreid te vieren! Dat hebben we dan ook gedaan tijdens de Proudofyou Kick Off. Naast dat we onze collega’s hebben uitgenodigd om de voltallige PSV-selectie te ontmoeten, werd er ook een voetbalclinic gegeven op De Herdgang. Het trainingshart van PSV!

 

Voorafgaand aan de clinic mochten alle kinderen de PSV spelers vragen stellen, een handje geven en een handtekeningen vragen. Een kennismaking met alle prof voetballers van PSV geeft natuurlijk genoeg inspiratie om zelf ook aan de slag te gaan op het veld! Voordat de clinic startte was het tijd de batterij op te laden, met een stuk fruit en wat limonade. Eindelijk is het zo ver! Voetbaltraining van de trainers van de PSV Soccer School.

Aftrap Clinic    

 

De kinderen worden in groepjes geplaatst en gaan fanatiek aan de slag. De trainers van PSV Soccer School verzorgden deze clinic, die tot in de puntjes was verzorgd. Naast een goede opwarming krijgen de deelnemende kinderen verschillende techniektrainingen. De focus van de clinic is gericht op het thema aanvallen. Daar willen wij als supporters alles over weten. We vroegen Paul Nuijten (trainer) en Mauro van de Looij (coördinator) het hemd van het lijf.

 

De clinics die Paul en Mauro geven zijn gericht om het te ervaren hoe het is om te trainen als een profvoetballer. “We willen alle kinderen laten beleven hoe het is om een PSV speler te zijn. De momenten op het veld, maar ook achter de schermen. Bij de PSV Soccer School krijgen kinderen de mogelijkheid een dag als PSV-er te trainen, eten en de oefenvormen en alle werkzaamheden achter de schermen te ervaren. Zo eten alle PSV-ers een bord pasta voor de wedstrijd,” aldus Paul. Goede voeding is voor profvoetballers belangrijk, zeker voor een wedstrijd. Kinderen ervaren bij PSV Soccer School dus echt alle facetten die bij topsport komen kijken. De trainingen van PSV spelers zijn behoorlijk divers en altijd gericht op specifieke thema’s, zo weten de heren ons te vertellen.

Proudofyou kick off

De Hoofdmomenten

 

De hoofdmomenten bestaan uit 3 thema’s: aanvallen, verdedigen en omschakelen. Elk thema vraagt om specifieke technieken en behandelen zij in aparte oefeningen. Paul licht toe: “De hoofdthema’s zijn vaak aaneenschakelingen. Spelers gaan vanuit aanvallen naar verdedigen of andersom, van verdedigen naar aanvallen. Tijdens de trainingen van de PSV spelers staat er altijd een thema centraal. Vandaag krijgen de kinderen een clinic die gericht is op aanvallen én alle benodigde technieken die ze daarbij kunnen gebruiken. Vandaag gaan we kijken naar aanname en passen. Echter, de insteek is voornamelijk om plezier te hebben en een training van PSV spelers te beleven.”

 

Daar vult Mauro enthousiast op aan: “We vinden het belangrijk dat kinderen plezier beleven aan de sport. Het doel is dan ook om spelenderwijs te zien hoe het is als prof. Tijdens de les bekijken we het niveau en zorgen we voor een training op maat. Ze krijgen dus de functionele technieken mee, maar vooral het plezier om te trainen als een profvoetballer.”

Proudofyou kick off
Proudofyou kick-off

5 tips om profvoetballer te worden

 

Voor elke voetbalfan is het een droom om profvoetballer te worden. Als echte PSV-fan wil je natuurlijk niets liever dan een wedstrijd spelen in het Philips Stadion! Wat moet je nu eigenlijk doen om een prof te worden? Paul en Mauro vragen we om tips voor jonge voetballertjes:

 

5 tips:

1: Weet waar je goed in bent én waar je minder goed in bent! Ben bereid waar je minder goed in bent te oefenen en te verbeteren. Als je bijvoorbeeld rechtsbenig bent, zorg er dan voor dat je thuis extra oefent met links.

 

2: Blijf doorzetten, ook al heb je het even moeilijk! Het is niet leuk om te trainen in de regen, maar als je er echt voor wil gaan, zorg dat je toch gaat. Sta je in de wedstrijd met een doelpunt achter. Laat de kop niet hangen en blijf voetballen.

 

3: Leer van je fouten. Het is niet erg om een foutje te maken in de wedstrijd of in de training. Juist daar leer je van!

 

4: Luister goed naar je coach.

 

5: Oefenen, oefenen en nog eens oefenen!

 

De laatste tip die Mauro nog meegeeft is het meest belangrijk. Plezier hebben in sport en beweging! Beide heren gaan verder met de clinic en na de aanvaltechnieken sluiten de kinderen de training af met een echte voetbalpot. Het plezier en enthousiastme straalt overduidelijk af van het veld, de clinic is met 100% geslaagd. Als echte PSV-spelers verlaten de kinderen De Herdgang.

 

 

Nog niet uitgelezen? Lees hier meer over de #proudofyou Kick-Off!

Proudofyou kick off

Artikel delen

Terug naar boven

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.