Nieuwscentrum
Made in 040: De Europese top halen door het slimmer te doen

jul 13, 2022

Made in 040: De Europese top halen door het slimmer te doen dan de rest?

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

   

Wist je dat Eindhoven de kleinste stad van Europa is waar een Champions League-trofee staat?

PSV heeft een indrukwekkende prijzenkast, maar een budget dat nog geen fractie is van de Europese grootmachten als Real Madrid, Paris Saint Germain en Manchester City. In de nieuwste aflevering van de serie Made in 040 leggen we uit hoe PSV dat doet: door het net wat slimmer te doen dan de andere clubs.

Made in 040: De Europese top halen door het slimmer te doen

PSV, Philips en het Anna Ziekenhuis werken in Eindhoven samen in het PSV Top Performance Center, een toponderzoeksinstituut waarin innovaties worden ontwikkeld om de prestaties van spelers te verbeteren.

Zo doet Michel de Haan promotieonderzoek naar de spieropbouw, uithoudingsvermogen en piekvermogen van sporters. Met behulp van 3D-spierechografie stelt hij een zogeheten fysiologisch profiel op van spelers. Hierdoor kan PSV trainingsschema’s volledig op maat maken en blessures in de gaten houden (en voorkomen).

Ook wordt binnen het PSV Top Performance Center gewerkt aan programma’s om, met real-time data, de voeding van spelers af te stemmen op hun behoefte, zodat ze beter presteren en sneller herstellen. Andere onderzoekers houden zich bezig met het slaappatroon van spelers; hoe beter de nachtrust, des te beter de conditie op het veld. 

Brainport Eindhoven

In de videoserie Made in 040 gaan we op zoek naar de innovaties van morgen die het leven van mensen verbeteren. Vanuit Brainport Eindhoven werkt Philips aan de toekomst van de gezondheidszorg; hier is de grootste innovatiehub van Philips wereldwijd gevestigd en komen onderzoek, ontwikkeling, design, productie en commerciële activiteiten samen. 

Op de High Tech Campus in Eindhoven en op onze productie- en innovatielocatie in Best werken 8.500 collega’s aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hier investeren we 40 procent van ons jaarlijkse R&D-budget. 

De 040 in Made in 040 staat voor het netnummer van de regio Eindhoven.

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2022/20220713-made-in-040-de-europese-top-halen-door-het-slimmer-te-doen-dan-de-rest.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.