Made in 040

apr 15, 2021

Made in 040: Het onzichtbare zichtbaar maken

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Medische beeldvorming is eigenlijk een wonderlijk fenomeen, als je er goed over nadenkt. Artsen kunnen in een lichaam kijken, met behulp van natuurkundige verschijnselen zoals geluidsgolven, magnetisme en röntgenstralen.

Hoe werken de verschillende systemen nu eigenlijk? Wat gebeurt er precies als er een echo, röntgenfoto, CT- of MRI-scan van je wordt gemaakt? Dat kom je te weten in de tweede aflevering van Made in 040: Het onzichtbare zichtbaar maken.

Video still Made in 040

Beter, scherper beeld dankzij computertechnologie

De belangrijkste innovaties van dit moment worden mogelijk gemaakt door computertechnologie. Zo zijn scans van het binnenste van je lichaam veel scherper en begrijpelijker geworden; artsen beschikken nu over haarscherpe 3D-beelden die vanuit verschillende hoeken kunnen worden bekeken. Dat is een enorme stap ten opzichte van vroeger, toen een scan vrijwel gelijk stond aan een uitgeprinte foto.  

In de toekomst gaat kunstmatige intelligentie artsen helpen om beter te begrijpen wat er op de beelden staat. Een scan maak je bijna altijd om te zien of er geen afwijkingen zijn, zoals een tumor, een botbreuk of ontsteking. Algoritmes kunnen artsen helpen om patronen, en dus ook afwijkingen, te herkennen in scans.

Brainport Eindhoven

In de videoserie Made in 040 gaan we op zoek naar de innovaties van morgen die het leven van mensen verbeteren. Vanuit Brainport Eindhoven werkt Philips aan de toekomst van de gezondheidszorg; hier is de grootste innovatiehub van Philips wereldwijd gevestigd en komen onderzoek, ontwikkeling, design, productie en commerciële activiteiten samen.
 
Op de High Tech Campus in Eindhoven en op onze productie- en innovatielocatie in Best werken 8.500 collega’s aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hier investeren we 40 procent van ons jaarlijkse R&D-budget.

De 040 in Made in 040 staat voor het netnummer van de regio Eindhoven.

Bekijk ook de eerste aflevering van Made in 040: Opereren zonder snijden.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.