Nieuwscentrum
masthead made in 040 l

dec 09, 2020

De toekomst van gezondheidszorg is ‘Made in 040’

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Wat in Eindhoven wordt bedacht en gemaakt, gaat de hele wereld over. Wist je bijvoorbeeld dat er elke seconde ergens in de wereld een scan wordt gemaakt met een apparaat van Philips?

 

In de nieuwe videoserie Made in 040 gaan we op zoek naar de innovaties van morgen die het leven van mensen verbeteren. Vanuit Brainport Eindhoven werkt Philips aan de toekomst van de gezondheidszorg. 

Video Made in 040

Made in 040: Opereren zonder snijden

In de eerste aflevering van Made in 040 legt host Jeroen Bravenboer uit hoe minimaal invasief opereren, ook wel 'opereren zonder snijden' genoemd, werkt. Daarmee kan onvoorstelbaar veel; het is zelfs mogelijk om een hartklep te vervangen met behulp van een klein slangetje dat via je lies wordt ingebracht.

 

De technologie daarachter is samen met artsen ontwikkeld in Best en is in een paar jaar de hele wereld overgegaan; er zijn al bijna 2 miljoen operaties uitgevoerd met Azurion-technologie. 

 

In de volgende aflevering vertellen we je alles over het verschil tussen medische beeldvormende technologieën. Oftewel, hoe werken echo, röntgen, MRI, CT en PET eigenlijk? 

Brainport Eindhoven

Het overgrote deel van de werknemers van Philips in Nederland werkt in Brainport. Hier is de grootste innovatiehub van Philips wereldwijd gevestigd en komen onderzoek, ontwikkeling, design, productie en commerciële activiteiten samen. 

 

Op de High Tech Campus in Eindhoven en onze productie- en innovatielocatie in Best werken 8.500 collega’s aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hier investeren we 40 procent van ons jaarlijkse R&D-budget.

 

De 040 in Made in 040 staat voor het netnummer van de regio Eindhoven. 

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.