Nieuwscentrum

Amsterdam UMC gaat technologie van Philips gebruiken voor de inrichting van het nieuwe Cardiovasculaire Interventiecentrum

jul 18, 2024 | 3 minuten leestijd

Amsterdam UMC en Philips gaan samenwerken aan het nieuwe Cardiovasculaire Interventie Centrum (CVIC) van het ziekenhuis, waar de specialismen interventiecardiologie, elektrofysiologie, vasculaire interventieradiologie en interventie neuroradiologie samen komen. Afgelopen week is een overeenkomst getekend voor de levering van de nieuwste en innovatieve technologie voor het centrum door Philips.

Amsterdam UMC & Philips

Philips gaat Azurion image-guided therapy systemen, Ambition MR’s, hemodynamische monitoringssystemen en 10 jaar service aan het centrum leveren. De meeste Azurion systemen en alle monitoringssystemen zullen worden gebruikt door interventie-cardiologen voor bijvoorbeeld dotterbehandelingen. Daarnaast zullen Azurion systemen worden gebruikt door interventie-radiologen voor andere minimaal invasieve vasculaire ingrepen in de hersenen of het vaatstelsel in de benen.

Amsterdam UMC is één van de pioniers op het gebied van MRI gestuurde cardiale interventies, één van de twee MRI-systemen zal deze ingrepen in combinatie met een Azurion systeem ondersteunen. De andere MRI-scanner gaat gebruikt worden voor onderzoeken en het stellen van diagnoses.

Philips ontwikkelt technologie voor de diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten, bijvoorbeeld onze Azurion systemen die ontworpen zijn voor minimaal invasieve en beeld gestuurde behandelingen.

- Léon Kempeneers, Managing Director bij Philips Benelux

“Amsterdam UMC gaat onze technologie gebruiken voor de behandeling van hart- en vaatziekten. Deze aandoeningen vormen een enorme ziektelast. In Nederland hebben volgens cijfers van de Hartstichting 1,7 miljoen mensen een hart- en vaatziekte,” zegt Léon Kempeneers, Managing Director bij Philips Benelux. [1] “Philips ontwikkelt technologie voor de diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten, bijvoorbeeld onze Azurion systemen die ontworpen zijn voor minimaal invasieve en beeld gestuurde behandelingen. Met deze technologie kunnen we ziekenhuizen helpen om cardiovasculaire procedures beter en sneller uit te voeren. De Azurion is ontwikkeld in Best, en wordt wereldwijd door ziekenhuizen in 90 landen gebruikt en elke seconde wordt ergens op de wereld een patiënt behandeld met onze Azurion. [2]”

Philips Azurion

Philips Azurion

Minimaal invasief hart- en vaatziekten behandelen

 

In het nieuwe Cardiovasculaire Interventie Centrum van Amsterdam UMC kunnen artsen straks met de technologie van Philips patiënten met hart- en vaatziekten behandelen door middel van minimaal invasieve- en beeld gestuurde operaties. Minimaal invasieve behandelingen worden uitgevoerd via kleine incisies in het lichaam in bijvoorbeeld de pols of de lies. Met behulp van beeldvormende technieken zoals de röntgenbeeldvorming van de Azurion kunnen artsen met katheters en andere operatie-instrumenten door bloedvaten navigeren en ook het hart bereiken. Het vervangen van een hartklep of het verwijderen van een stolsel in een bloedvat, kransslagader of hersenvat kan bijvoorbeeld minimaal invasief.

Minimaal invasieve procedures worden geassocieerd met voordelen voor de patiënt en de zorg omdat de hersteltijd van patiënten korter is in vergelijking met open operaties. Daarnaast is het risico op complicaties kleiner en veroorzaken de procedures minder pijn. [3]

Bert van Meurs, Chief Business Leader Precision Diagnosis en Image Guided Therapy voegt toe: “Samen met onze klinische partners waaronder verschillende universitaire medische centra in Nederland innoveren wij continu om nog betere technologie te ontwikkelen voor minimaal invasieve- en beeld gestuurde behandelingen. Wij hebben hierbij aandacht voor het verbeteren van zorguitkomsten, maar ook het optimale en aangename gebruik van onze technologie door artsen, operatieassistenten, verpleegkundigen en laboranten. Door de uitdagingen van zorgverleners goed in kaart te brengen en vervolgens samen te innoveren kunnen wij hun zorgprocessen en daarmee henzelf beter ondersteunen. Onze inzet is dat zorgverleners met onze technologie efficiënter kunnen werken en zo meer patiënten beter kunnen helpen.”

Bronnen

 

[1] Hartstichting, Cijfers hart- en vaatziekten
[2] Philips data on file
[3] Mayo Clinic, Minimally invasive surgery

Voor meer informatie

Pieter de Meer-External Relations Lead Philips Benelux-
Pieter de Meer
External Relations Lead Philips Benelux
Contact informatie Contact informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Deel dit artikel met je netwerk

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2024/amsterdam-umc-gaat-technologie-van-philips-gebruiken-voor-de-inrichting-van-het-nieuwe-cardiovasculaire-interventiecentrum.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.