Nieuwscentrum
Blueseal Mobile

dec 13, 2023

Philips op RSNA: Tijdherstel voor Zorgverleners, Gericht op de Planeet

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Een truck met een MRI-scanner om zorg te brengen op plekken waar dat niet makkelijk toegankelijk is én die goed is voor de planeet. De BlueSeal MR Mobile van Philips, 's werelds eerste volledig afgedichte 1,5T mobiele MRI-systeem, was een opvallende innovatie tijdens RSNA, de grootste radiologiebeurs ter wereld in Chicago. We toonden tussen 26 en 29 november diverse innovatieve AI-gedreven technologieën die het leven van mensen verbeteren en onze impact op de planeet verminderen.

Tijdens RSNA toonden we onze voornaamste focus: het herstellen van tijd voor degenen die direct voor patiënten zorgen. Dit realiseren we door het vereenvoudigen van diagnostische processen en de ontwikkeling van producten die de productiviteit van zorgverleners verbeteren. Dit komt ten goede aan de totale patiëntervaring en heeft als doel de werkdruk van zorgverleners te verlichten. Hierdoor kunnen ze zich meer richten op het bieden van hoogwaardige patiëntenzorg. Door het werk van zorgverleners makkelijker en aantrekkelijk te maken, kunnen zij met hernieuwde energie en plezier hun taken vervullen.

Nieuwe Echografie Technologieën

Er was veel aandacht voor onze nieuwe echografietechnologieën, waaronder de EPIQ Elite- en Affiniti-echografiesystemen. Deze geavanceerde systemen zijn ontworpen om zorgverleners te ondersteunen bij het behandelen van een grotere hoeveelheid patiënten met complexere aandoeningen. Door geautomatiseerde tools en een uniforme gebruikersinterface met transducercompatibiliteit tussen alle Philips-echografiesystemen, wordt de workflow vereenvoudigd en wordt een hogere efficiëntie in scannen geboden. Dit betekent dat zorgverleners minder tijd hoeven te besteden aan het navigeren door of aanpassen van systeeminstellingen, waardoor zij meer tijd ervaren om direct met hun patiënten door te brengen.

Lees hier meer over EPIQ Elite- en Affiniti-echografiesystemen.

ICT & Health bespreekt de uitdagingen waarmee het personeel in de gezondheidszorg te maken heeft, met name voor laboranten en echoscopisten. Ongeveer 45% van de radiologen ervaart symptomen van een burn-out. Philips heeft daarom gericht op het ontwikkelen van innovatieve diagnostische beeldvorming en bijbehorende IT-oplossingen om zorgverleners te ondersteunen. Een voorbeeld hiervan zijn de EPIQ Elite 10.0 en Philips Affiniti. Deze systemen, zoals besproken in ICT & Health, bieden een enkele gebruikersinterface, gedeelde transducers en geautomatiseerde tools die het gebruik minder complex maken.

Lees hier het volledige artikel.

EPIq Elite VM10

Arts gebruikt de volgende generatie EPIQ Elite VM10 bij een patiënt

Daarnaast werden de Smart Fit-spoelen voor MRI-scans geïntroduceerd. Deze spoelen zijn gericht op het verbeteren van de productiviteit en het diagnostisch vertrouwen van radiologie. Ze verminderen de patiënt-insteltijd en werken naadloos samen met Philips' SmartSpeed AI-oplossing, waardoor de beeldresolutie verbetert en vertrouwen in diagnoses toeneemt. Deze spoelen dragen bij aan een efficiëntere workflow en een betere patiëntervaring.

Lees hier meer over Smart Fit-spoelen.

Duurzaamheid

Philips en het Vanderbilt Medical Center deden samen onderzoek naar duurzaamheid in radiologie. Ze ontdekten dat circulaire bedrijfsmodellen niet alleen de uitstoot van koolstof van medische scanners kunnen verminderen, maar ook de kosten voor ziekenhuizen kunnen verlagen. Circulaire bedrijfsmodellen, waaronder upgrades, kunnen de eigendomskosten van een MR-systeem met wel 23% verminderen en de koolstofemissie met 17%. Voor CT-systemen kunnen gereviseerde systemen en apparatuurupgrades respectievelijk bijdragen aan het verminderen van de eigendomskosten met wel 10% en 8%, en de koolstofemissies met 6% en 4%. Het laat zien hoe technologie en samenwerking kunnen helpen om de uitstoot van broeikasgassen in de gezondheidszorg te verminderen en tegelijkertijd ziekenhuizen kunnen helpen om kosten te besparen.

Lees hier meer over het duurzaamheid onderzoek.

Care Means The World

Tijdens RSNA23 startte Philips de ‘Oog voor mens én planeet’-campagne, die de verbinding tussen gezondheid en duurzaamheid benadrukt. Deze campagne pleit voor duurzame oplossingen in de gezondheidszorg en toont Philips' toewijding aan milieuvriendelijke innovaties. Philips werkt aan energiezuinige, circulaire en digitale oplossingen om urgente problemen zoals hoge zorgkosten en personeelstekorten aan te pakken. Tegelijkertijd streven ze ernaar de impact op het milieu te verminderen. Samen met zorgpartners willen ze duurzame methoden vergroten om naar een gezondheidszorg zonder CO2-uitstoot te gaan. Hun doel is om een veerkrachtige en duurzamere gezondheidssector te creëren voor komende generaties.

Lees hier meer over Care Means The World.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.