Nieuwscentrum
masthead 20170106 NMD Philips 2 L

sep 15, 2021

Made in 040: Een digitale vinger aan de pols

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Na een operatie blijf je in het ziekenhuis totdat je bent hersteld. Dat is al zo sinds mensenheugenis. Maar daar komt langzaam maar zeker verandering in.

 

Herstellen kun je ook thuis. Dankzij slimme technologie kunnen artsen en verpleegkundigen je van een afstandje in de gaten houden, door bijvoorbeeld continu je hartslag en ademhaling te meten.

 

Hoe dat werkt, dat zie je in de nieuwste aflevering van Made in 040: Een digitale vinger aan de pols.

Made in 040

Monitoring van coronapatiënten

Monitoring op afstand is al langer mogelijk. Maar de pandemie heeft het gebruik van deze technologie in een stroomversnelling gebracht. Tijdens de coronacrisis gebruikten veel ziekenhuizen draagbare sensoren om patiënten op een afstand te monitoren.

 

Verpleegkundigen hoefden zo minder vaak de isolatiekamers op, waardoor de kans op besmettingen afnam.

Healthdot, een Eindhovense uitvinding

Veel ziekenhuizen zijn zich al aan het voorbereiden op een toekomst waarin je als patiënt sneller naar huis mag na een operatie. Daarom ontwikkelde Philips in Eindhoven de Healthdot; een sensor die in het ziekenhuis op je borstkas wordt geplakt en om de 5 minuten signalen naar het ziekenhuis stuurt over jouw gezondheid.

Made in 040

Dankzij technologie liggen er in de toekomst dus alleen nog patiënten in het ziekenhuis als ze daar voor hun herstel écht nog moeten zijn. De rest herstelt thuis.

Brainport Eindhoven

In de videoserie Made in 040 gaan we op zoek naar de innovaties van morgen die het leven van mensen verbeteren. Vanuit Brainport Eindhoven werkt Philips aan de toekomst van de gezondheidszorg; hier is de grootste innovatiehub van Philips wereldwijd gevestigd en komen onderzoek, ontwikkeling, design, productie en commerciële activiteiten samen.
 
Op de High Tech Campus in Eindhoven en op onze productie- en innovatielocatie in Best werken 8.500 collega’s aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hier investeren we 40 procent van ons jaarlijkse R&D-budget.

 

De 040 in Made in 040 staat voor het netnummer van de regio Eindhoven.

 

Bekijk ook de andere afleveringen van Made in 040:
Opereren zonder snijden
Het onzichtbare zichtbaar maken

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.