Nieuwscentrum
Philips HQ Amsterdam

mrt 03, 2022

Philips en Philips Foundation bieden steun aan de bevolking van Oekraïne

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Gezondheidstechnologiebedrijf Koninklijke Philips en non-profitorganisatie Philips Foundation bieden steun om de humanitaire crisis die zich ontvouwt in Oekraïne, en aan de grenzen van het land, te helpen aanpakken. De steun van Philips en de Philips Foundation omvat hulp aan ziekenhuizen, steun voor acute en spoedeisende zorg, financiële steun en hulpgoederen voor ontheemde Oekraïense burgers. Daarnaast is er een speciaal donatieprogramma voor medewerkers opgezet.
 
"Wij veroordelen de oorlog in Oekraïne ten zeerste en zijn diep bezorgd en bedroefd over de verwoestende gevolgen ervan voor de bevolking van het land", aldus Frans van Houten, CEO van Koninklijke Philips. "We werken hard om degenen die door deze crisis worden getroffen te helpen, waaronder onze eigen collega's en hun gezinnen in het land. Ook ondersteunen wij lokale ziekenhuizen en andere zorgverleners ter plaatse zo goed mogelijk. Als gezondheidstechnologiebedrijf houden we vast aan ons doel om de gezondheid en het welzijn van mensen te verbeteren door innovatie. Een diep respect voor mensenrechten, fundamentele vrijheden en democratie staat daarin centraal."

Hulp aan ziekenhuizen - De Philips Foundation stelt een mobiel ziekenhuis met 24 bedden ter beschikking, uitgerust met Philips patiëntmonitoren, elektrocardiografen en draagbare diagnostische echografie-apparatuur. Het mobiele ziekenhuis zal naar verwachting in de stad Lviv worden geïnstalleerd.
 
Ondersteuning van acute en spoedeisende zorg - Naast de installatie van een mobiel ziekenhuis in Oekraïne werkt de Philips Foundation aan de installatie van mobiele medische units - uitgerust met draagbare apparatuur voor echografie van Philips - in Polen, dichtbij de grens met Oekraïne. Dit doet men samen met Philips-teams in Polen en Roemenië, en met humanitaire organisaties die een lokale vertegenwoordiging hebben, zoals het Rode Kruis. De medische units zijn er om, waar nodig, acute en spoedeisende zorg te verlenen, op aanwijzing van de plaatselijke hulpdiensten.
 
Financiële steun en hulpgoederen voor Oekraïense vluchtelingen - De Philips Foundation en Philips hebben de krachten gebundeld om Oekraïense vluchtelingen aan de Roemeense en Poolse grens financiële steun te bieden voor verblijfs- en reiskosten. Daarnaast biedt men steun aan moeders en kinderen in de vorm van Philips-producten voor moeder- en kindzorg, producten voor ademhalingszorg en draagbare echografie-apparatuur voor gebruik in de speciale medische tenten, die al 24 uur per dag, 7 dagen per week operationeel zijn.
 
Donatieprogramma voor medewerkers - Philips-medewerkers kunnen via de Philips Foundation een bijdrage leveren aan humanitaire hulp voor mensen in Oekraïne en aan de grenzen van het land. Alle donaties gaan rechtstreeks naar initiatieven die noodhulp bieden aan mensen in Oekraïne en de situatie aan de grenzen van het land helpen verlichten. Philips heeft toegezegd het totaal van alle bijdragen van medewerkers te verdubbelen.

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2022/20220303-philips-en-philips-foundation-bieden-steun-aan-de-bevolking-van-oekraine.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Steve Klink

Steve Klink

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10888824

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.