Nieuwscentrum

Philips Foundation Jaarverslag 2023: toegang tot kwaliteitszorg voor meer dan 28 miljoen mensen in achtergestelde gemeenschappen

mei 21, 2024 | 4 minuten leestijd

  • Vooruitgang richting het 2030-doel van Philips Foundation om jaarlijks 100 miljoen levens in achtergestelde gemeenschappen te verbeteren 

  • 17 nieuwe initiatieven met strategische partners en 4 nieuwe investeringen in health tech bedrijven die gebruik maken van Philips' expertise in vroege screening en diagnose 

  • Strategie gericht op het bouwen van lokale ecosystemen die betrouwbare, duurzame oplossingen bieden voor problemen in de gezondheidszorg in achtergestelde gemeenschappen

Amsterdam, Nederland – De Philips Foundation en zijn partners hebben in 2023 toegang tot kwaliteitszorg geboden aan meer dan 28 miljoen mensen – een toename die de vooruitgang van de stichting richting het doel voor 2030 laat zien. De missie is om tegen 2030 jaarlijks 100 miljoen mensen in achtergestelde gemeenschappen toegang te bieden tot kwaliteitszorg. In Nederland steunde de Philips Foundation de organisatie Voeding Leeft, een aanbieder van leefstijlprogramma’s tegen diabetes type 2.

Philips Foundation Annual Report 2023

Het jaarverslag van de Philips Foundation toont 22 lopende en nieuwe initiatieven die zijn uitgevoerd in 2023 in samenwerking met NGO's, overheidsinstanties, universiteiten en sociale ondernemingen. De nieuwe projecten, die gebruik maken van Philips' expertise in gezondheidszorgtechnologie en de nieuwe investeringen in innovatieve, impactvolle health tech bedrijven, tonen de toewijding van de Philips Foundation om de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde gemeenschappen te verbeteren.

We kunnen allemaal echt trots zijn op de verbeteringen in de situatie van mensen die we in 2023 realiseerden.

- Marnix van Ginneken, voorzitter van de Philips Foundation

“Als nieuwbenoemde voorzitter van de raad van bestuur van de Philips Foundation, ben ik vereerd om het vitale werk van duurzame ontwikkeling in de gezondheidszorg te ondersteunen en kijk ik ernaar uit om voort te bouwen op de significante bijdragen die de Philips Foundation en haar partners door de jaren heen hebben geleverd. We kunnen allemaal echt trots zijn op de verbeteringen in de situatie van mensen die we in 2023 realiseerden”, zegt Marnix van Ginneken, voorzitter van de Philips Foundation.

De Philips Foundation blijft prioriteit geven aan gelijke toegang tot moeder- en kindzorg, de detectie en preventie van niet-overdraagbare ziekten, acute en spoedeisende zorgdiensten, en fungeert als het Philips-platform voor initiatieven voor rampenbestrijding.

Bouwen aan een ecosysteem van innovatieve zorgoplossingen

 

Centraal in de strategie van de Philips Foundation staat het bevorderen van samenwerking om de toegang tot gezondheidszorg in achtergestelde gebieden te verbeteren, met de nadruk op vroege screening en diagnose om sterfte en morbiditeit te verminderen. Naast samenwerking met NGO's, universiteiten en overheidsinstanties, gelooft de Philips Foundation dat, door een ondersteunend ecosysteem, gemeenschapsgebaseerde sociale ondernemingen digitale innovaties kunnen benutten om de kosten te verlagen en tegelijkertijd kwaliteitszorg te leveren.

Voor dit doel ondersteunde het sociaal impact investeringsvehikel van de Philips Foundation, Philips Foundation Impact Investments B.V., in 2023 13 sociale ondernemingen, waardoor een ecosysteem werd gecreëerd om hun groei en impact te versnellen. In 2023 werden vier investeringen gedaan in sociale ondernemingen, waaronder drie nieuwe investeringen en één vervolginvestering. Bovendien hebben de investeringen en het netwerk van Philips Foundation vijf co-investeringen gefaciliteerd.

Door een ecosysteem te bouwen dat sociale ondernemingen verbindt met Philips-experts in gezondheidstechnologie en het netwerk van gezondheidszorggerichte organisaties van de Philips Foundation, kunnen ze toegang krijgen tot middelen die normaal buiten hun bereik liggen. Deze ondersteuning helpt sociale ondernemingen te innoveren en complexe gezondheidszorguitdagingen effectiever aan te pakken.

“Sociaal ondernemerschap gaat verder dan financiële rendementen. Het gaat om het toevoegen van waarde voor mensen en bescherming van de planeet. Gezien de uitdagende sociaaleconomische omstandigheden die typisch zijn voor achtergestelde bevolkingsgroepen, richten we ons op de levensvatbaarheid van onze initiatieven en hun beoogde impact, om zo blijvende toegang te creëren tot medische diensten waarop mensen kunnen vertrouwen”, zegt Margot Cooijmans, directeur van Philips Foundation. “Met het oog op de toekomst is het opbouwen van een onderling verbonden ecosysteem van diverse organisaties essentieel om de innovatie en samenwerking te stimuleren die nodig zijn om ons doel te bereiken: tegen 2030 jaarlijks toegang tot kwaliteitszorg bieden aan 100 miljoen mensen in achtergestelde gemeenschappen.”

Contactpersoon

Tommie Dijstelbloem-Woordvoerder Philips Benelux-
Tommie Dijstelbloem
Woordvoerder Philips Benelux
Contact informatie Contact informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Deel dit artikel met je netwerk

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2024/philips-foundation-jaarverslag-2023-toegang-tot-kwaliteitszorg-voor-meer-dan-28-miljoen-mensen-in-achtergestelde-gemeenschappen.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.