Frans van Houten

jul 12, 2021

CEO Frans van Houten deelt geleerde lessen Philips transformatie

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Onder het leiderschap van Frans van Houten maakte Philips een historische verandering door waarbij het bedrijf transformeerde naar een wereldleider in oplossingen gericht op gezondheid en gezondheidszorg.

 

In het onlangs verschenen blad "Leren van" van Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW) vertelt Frans van Houten in verschillende artikelen over de persoonlijke en professionele uitdagingen en dilemma’s die hij als aanjager van deze grote koerswijziging op zijn pad tegenkwam, de keuzes en beslissingen die hij daarbij moest nemen en de leiderschapsstijlen die hij toepastte om verandering en vernieuwing van de organisatie en haar cultuur te versnellen. "Durf te pionieren. Ontwikkel een heldere visie. Zoek partners en werk samen." Het zijn enkele van de vele lessen die hij daarbij deelt.

Van Houten werd meermaals geinterviewd voor het blad. Ook deelde hij zijn inzichten tijdens een online evenement.

 

Beslissers in de zorg- en welzijnssector hebben te maken met de grote uitdagingen waarvoor de sector staat, zoals een toenemend aantal mensen dat een beroep doet op zorg en de stijgende kosten en druk op het zorgpersoneel die daarmee gepaard gaan. De COVID-19 pandemie heeft de noodzaak voor verandering en vernieuwing in een stroomversnelling gebracht. "De huidige situatie is, net als bij Philips tien jaar geleden, niet toekomstbestendig. Dat vraagt om innovatie, om nieuwe manieren waarop je zorg organiseert, andere verdienmodellen," zo deelt Van Houten.

 

Lees de artikelen van het magazine hier. Videofragmenten van gesprek dat dagvoorzitter Jesper Rijpma had met Frans van Houten tijdens het online PFZW evenement zijn hieronder te zien.

CEO Frans van Houten

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Joost Maltha

Joost Maltha

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10 55 8116

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.