Nieuwscentrum
masthead hans de jong l

mrt 02, 2021

Hans de Jong in het Eindhovens Dagblad: ‘Philips is wereldwijd CO2-neutraal’

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

‘Met 34 windmolens bij Bruinisse worden Philips-complexen van groene stroom voorzien. Steeds meer machines die door het bedrijf worden teruggenomen voor een tweede leven. Door dit soort initiatieven behoort Philips tot de absolute wereldwijde top van de Dow Jones Sustainability Index, zeg maar de groene Oscars voor beursgenoteerde bedrijven’, aldus het Eindhovens Dagblad.

Philips werkt al jaren aan de eigen duurzaamheidsstrategie. In een interview met deze krant vertelt Hans de Jong, President Nederland, over de ambities van Philips op het gebied van duurzaamheid.

Medische apparatuur

Hergebruik grote medische apparatuur

Vorige week werd bekend dat het als een van de eerste gezondheidstechnologiebedrijven wereldwijd volledig CO2-neutraal is. Ook wordt meer dan 90 procent van het bedrijfsafval gerecycled en bestaat ruim 70 procent van de verkopen uit groene producten en diensten.

Inmiddels komt 15 procent van de inkomsten uit circulaire bronnen. Op de afdeling Circular Equipment in Best worden al honderden systemen per jaar gereviseerd - voornamelijk CT- en MRI-scanners en röntgenapparatuur.

We zijn in staat om alle grote medische systemen terug te nemen en geschikt te maken voor hergebruik of recycling. Als de refurbished systemen de fabriek verlaten zijn ze beter dan ooit tevoren.

Hans de Jong

President Philips Nederland

Systemen die aankomen in Best ondergaan een uitvoerige inspectie. Kasten met computers en software worden volledig ontmanteld, waarna ze een upgrade krijgen naar de huidige standaarden. Ook de buitenkant wordt volledig onderhanden genomen. De gereviseerde systemen krijgen een nieuw uiterlijk dat past in het huidige productportfolio van Philips.

“We zijn in staat om alle grote medische systemen terug te nemen en geschikt te maken voor hergebruik of recycling, aldus Hans. “Als de refurbished systemen de fabriek verlaten zijn ze beter dan ooit tevoren.”

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.