Nieuwscentrum
masthead ce refurbishment process mri operations l

nov 23, 2020

Maarten Hovers in MT Integraal: ‘Refurbished apparatuur is een slimme keuze’

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Philips richt zich als producent van hoogwaardige gezondheidstechnologie ook op refurbishment, ofwel het reviseren, van medische apparatuur. We realiseren ons allemaal steeds meer dat het aantal grondstoffen op onze aarde beperkt is en dat we hier duurzamer mee om moeten gaan. Philips doet dit door werk te maken van de terugname en het reviseren van medische apparatuur. Maarten Hovers, directeur van Circular Equipment, legt in MT Integraal uit hoe er een win-win-win situatie ontstaat voor de tweede gebruiker, het milieu én de inruiler.

Zo goed als nieuw

Op dit moment worden er op de afdeling Circular Equipment in Best al honderden systemen per jaar gereviseerd. Elk apparaat dat terugkomt wordt schoongemaakt, gedesinfecteerd en cosmetisch weer in perfecte staat gebracht. Daarnaast worden de meest recente software en updates geïnstalleerd en wordt het systeem ingericht voor de specifieke wensen van de klant. Tot slot wordt alle apparatuur uitgebreid getest op zowel prestaties als kwaliteit. 

Philips wil eind 2025 refurbishment mogelijk maken voor alle professionele apparatuur die aan de voorwaarden voldoet. Ziekenhuizen kunnen daarmee een hogere inruilprijs realiseren én bijdragen aan een circulaire economie.

Maarten Hovers

Directeur van Circular Equipment

Hogere inruilprijs én bijdragen aan circulaire economie

Het streven van Philips is om refurbishment eind 2025 mogelijk te maken voor alle professionele apparatuur die aan de voorwaarden voldoet. Het reviseren van grote systemen zoals röntgenapparaten, MRI-en CT-scanners is maatwerk, maar biedt veel voordelen. Tot op heden wordt daar in de Nederlandse markt nog relatief weinig gebruik van gemaakt. 

 

In Nederland werken we namelijk met openbare aanbestedingen voor systemen en de voorwaarden die daarin gesteld worden sluiten refurbished systemen vaak uit. In de huidige Nederlandse markt leveren we maar enkele systemen, met name aan privéklinieken. Verreweg de meeste systemen gaan naar het buitenland waarbij de Verenigde Staten, Duitsland en Japan de belangrijkste markten zijn. 

 

Toch is dit programma ook voor inkopers van Nederlandse ziekenhuizen interessant, want zij kunnen bij vervanging een hogere inruilprijs realiseren en daarbij gelijktijdig bijdragen aan een circulaire economie.

capture MT integraal

Win-win-win

Door te streven naar optimaal hergebruik van de apparatuur, kan Philips een betere inruilprijs realiseren waarmee de verkoper meer terugkrijgt voor zijn investering. Tegelijkertijd stelt het een andere, tweede gebruiker in staat een systeem met vrijwel dezelfde klinische mogelijkheden als een nieuw apparaat aan te schaffen voor een gemiddeld 25 procent lagere prijs. Dat zorgt ervoor dat hoogwaardige systemen toegankelijker worden voor zorginstellingen in alle markten. 

 

Tenslotte zorgen gereviseerde systemen voor een emissiebesparing van zo’n 50% terwijl vaak meer dan 80 procent van het materiaal wordt hergebruikt: een forse afname van de belasting op onze aarde en het milieu. Zo zorgen alle partijen samen voor een duurzamere wereld. 

 

Dit alles draagt bij aan de ambitie van Philips om vanaf 2030 jaarlijks het leven van 2,5 miljard mensen te verbeteren. Refurbished apparatuur is dus een slimme keuze waar we allemaal beter van worden.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.