Nieuwscentrum

Hernieuwd partnerschap Isala en Philips: samen werken aan innovatieve en betaalbare zorg

jul 04, 2024 | 3 minuten leestijd

Op dinsdag 2 juli tekenden ziekenhuis Isala en Philips een nieuw partnerschap. Beide organisaties willen de zorg verbeteren op een kostenverantwoorde manier. Zodat de zorg in de toekomst bereikbaar, beschikbaar en betaalbaar blijft. Om dit te bereiken, gaat Isala technologie, data en kunstmatige intelligentie van Philips gebruiken om slimmer te werken, processen te optimaliseren en meer zorg te kunnen bieden waarin de patiënt centraal staat. Hierbij wordt ook nadrukkelijk gewerkt aan het verbeteren van de klinische adoptie van de technologie. Isala en Philips innoveren samen doordat het ziekenhuis nieuwe technologie gebruikt, de ervaring deelt met Philips en daar vervolgens producten mee kan verbeteren.

Groepsfoto Philips en Isala

"Onze focus ligt op het op een kostenverantwoorde manier bereikbaar, beschikbaar en betaalbaar houden van de zorg; de juiste technologie speelt hierin een belangrijke rol," zegt Jules de Vet, lid Raad van Bestuur bij Isala. De komende jaren vervangt Isala veel medische apparatuur. Door dit partnerschap kunnen we deze technologie op een verantwoorde wijze aanschaffen, binnen de kaders die de huidige tijd van ons vragen. Ten eerste de uitdaging om de zorg toegankelijk en kwalitatief van een hoog niveau te houden, terwijl de verwachting is dat het aantal medewerkers in de zorg niet zal toenemen. De nieuwste state-of-the-art apparatuur van Philips, waarmee we ook capaciteit kunnen verhogen, helpt daarbij. Ten tweede de uitdaging om dit binnen beperkte financiële kaders te doen. Isala investeert in slimmere, duurzame zorg met dit partnerschap.”

Vervangen van medische systemen zoals MRI en CT-scanners op een kostenverantwoorde en duurzame wijze

 

Op basis van een flexibel meerjarenplan kan Isala medische systemen op een kostenverantwoorde manier vervangen. De systemen worden continu state-of-the-art gehouden met updates, waardoor de levensduur van de systemen toeneemt – zowel voor de financiën als het klimaat een duurzame oplossing. Als onderdeel van de samenwerking levert Philips bijvoorbeeld CT-scanners, MRI-scanners en systemen voor beeldgestuurde operaties, evenals ondersteunende software en services om de processen en klinische adoptie te verbeteren.

Samen werken aan klinische adoptie van nieuwe technologie

 

"Ziekenhuizen staan voor grote financiële en personele uitdagingen in de komende jaren, en er is niet één oplossing voor deze uitdagingen," aldus Léon Kempeneers, Managing Director bij Philips Benelux. "Het werkplezier en de tevredenheid van het zorgpersoneel zijn daarom enorm belangrijk. Isala heeft ons uitdrukkelijk gevraagd om goed na te denken over hoe we de klinische adoptie van nieuwe technologie zoals AI kunnen verbeteren. Deze technologie moet zorgverleners helpen om hun werkzaamheden te vergemakkelijken en te verbeteren.  Samen met het ziekenhuis en de zorgverleners gaan we daar de komende jaren aan werken en samen innoveren, met een stevige basis die we de afgelopen jaren al hebben opgebouwd."

Dit hernieuwde partnerschap tussen beide organisaties, met een focus op de afdelingen Radiologie en Cardiologie, volgt op een langdurige samenwerking die Isala en Philips in 2012 zijn aangegaan. Het nieuwe partnerschap heeft een duur van 5 jaar, met de mogelijkheid om deze nog eens vijf jaar te verlengen.

Voor meer informatie

Pieter de Meer-PR & Communications Manager Health Systems Benelux-
Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Contact informatie Contact informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue
Annerieke Bobbink-Senior communicatieadviseur, persvoorlichting Isala-
Annerieke Bobbink
Senior communicatieadviseur, persvoorlichting Isala
Contact informatie Contact informatie

Deel dit artikel met je netwerk

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2024/hernieuwd-partnerschap-isala-en-philips-samen-werken-aan-innovatieve-en-betaalbare-zorg.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.