Nieuwscentrum
masthead hans de jong president philips nederland peter van trijen l

apr 30, 2020

Noodfonds voor innovatieve startups in Brainport-regio

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Partners in de regio Brainport Eindhoven en de Provincie Noord-Brabant komen met een overbruggingskrediet van €15.000 tot €30.000 voor kleinere, innovatieve startups. Om de innovatiekracht in de Brainport regio te beschermen, hebben Incubator 3+, TU/e, Rabobank Regio Eindhoven, Provincie Noord-Brabant, Bright Move, Gemeente Eindhoven, Brabant Startup Fonds, ASML, Brainport Development en Philips de handen ineengeslagen om gezonde startups drie maanden ondersteuning te bieden, zodat zij tot een structurele oplossing van de financieringsvraag kunnen komen.

Samenwerking in goede- én slechte tijden

“De regio Brainport Eindhoven dankt haar succes aan continu, langjarige technologische innovatie in een geest van publieke/private samenwerking; de triple helix. Dit geldt in goede- én in slechte tijden. De huidige Coronacrisis raakt iedereen; van de kleinste startup tot de grootste multinational”, aldus Hans de Jong, President Philips Nederland en vicevoorzitter van stichting Brainport.

 

“Er is echter ook een belangrijk verschil, veel vroege, kleine tech startups hebben zich nog niet dusdanig ontwikkeld dat ze een dergelijke crisis kunnen doorstaan, vallen buiten de nationale regelingen en zullen zonder hulp in veel gevallen niet kunnen voortbestaan. Hun voortbestaan is echter van groot belang voor de toekomstige pijlers van de Brainport-regio. Ik ben blij dat we hen op deze manier kunnen ondersteunen, want de toekomst maken we samen.”

Het voortbestaan van innovatieve tech startups is van groot belang voor de toekomstige pijlers van de Brainport regio. Ik ben blij dat we hen op deze manier kunnen ondersteunen, want de toekomst maken we samen.

Hans de Jong

President Philips Nederland

Bright Move noodfonds

Het Bright Move noodfonds is bedoeld voor innovatieve startups uit de Brainport-regio die korter dan 6 jaar bestaan, personeel in dienst hebben en een BV zijn. Het doel van het fonds is om drie maanden ondersteuning te bieden om tot een structurele oplossing van de financieringsvraag te komen. De financiële ondersteuning moet voorkomen dat innovatie in de regio de komende jaren flink terugvalt en problemen ontstaan in de doorontwikkeling van deze bedrijven nadat de coronacrisis is overwonnen.

 

Het fonds start met een bedrag van €1 miljoen euro. De garantstelling van de gemeente Eindhoven heeft geholpen bij het aantrekken van de middelen. De regeling gaat 30 april van start. De voorwaarden en procedure zijn te vinden op www.brightmove.nl.

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2020/20200430-noodfonds-voor-innovatieve-startups-in-brainport-regio.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.