masthead hrc 1007 13038 00055 v60 hosp adult l

apr 03, 2020

ESICM organiseerde COVID-19 webinar-marathon en deelt best practices 

Gemiddelde leestijd: 3-5 minuten

Meer dan 130.000 kijkers uit 160 landen namen deel aan de 7-uur durende COVID-19 webinar-marathon van de European Society of Intensive Care Medicine (ESICM) op zaterdag 28 maart. Het evenement - "Intensivists Care for Lives" - bestond uit discussies, presentaties en Q&A's met internationale experts die het laatste nieuws hebben uitgewisseld over voorraden, het tekort aan bedden bij de IC, het voorbereiden op triage en protocollen, zorg voor klinisch personeel en de noodzaak om voorraad op te bouwen voor toekomstige epidemieën. Een herhaling van de door Philips ondersteunde webinar is nu beschikbaar op https://esicm-tv.org/covid19.

 

De discussies gingen voornamelijk over de overbezetting van de gezondheidszorg wereldwijd, met name op de IC, waar er een tekort is aan bedden, apparatuur en benodigdheden. Bovendien is er steeds meer behoefte aan trainingen voor de ingebruikname van de apparatuur zoals ventilatoren en persoonlijke beschermingsmiddelen, en aan zorg voor uitgeputte klinische teams en familieleden die het risico lopen van besmet te raken met het virus. 

 

De experts gaven meerdere aanbevelingen voor het invullen van deze dringende behoeften: 

  • Doorgaan met het benutten van WHO-richtlijnen en lessen uit andere landen om zich voor te bereiden op de uitbraak en om patiënten en zorgverleners te beschermen;
  • Sterk leiderschap op het gebied van change-management creëren, samen met realistische verwachtingen over de kwaliteit van de zorg tijdens de crisis;
  • Maak gebruik van gegevens en digitale hulpmiddelen zoals telezorg om te innoveren op het gebied van de voorbereiding en respons op pandemieën en om robuuste personeelsondersteuning te vergroten die over een aantal dimensies vereist is; bijv. psychologische en fysieke gezondheid, thuis, leven en communicatie;
  • Het versnellen van onderzoek als resultaat van de meer dan 300 wereldwijd geregistreerde proeven

Levens redden is, zoals altijd, onze eerste prioriteit. We moeten ook zorgen voor onze eigen gezondheid en welzijn en daarom is het zo belangrijk dat er steun en middelen aanwezig zijn. Om deze reden heeft de European Society of Intensive Care Medicine actief richtlijnen en wetenschappelijke artikelen gepubliceerd, die het bewustzijn van het publiek vergroten en haar netwerk van intensive care-professionals ondersteunen.

Jozef Kesecioglu

Hoofd Intensive Care Medicine bij de afdeling Intensive Care Medicine, Universitair Medisch Centrum Utrecht en ESICM President

"Onze IC's staan voor de grootste uitdaging van de afgelopen decennia en helaas hebben veel zorgverleners COVID-19 opgelopen terwijl ze probeerden het leven van anderen te redden. We zitten hier samen in. Levens redden is, zoals altijd, onze eerste prioriteit. We moeten ook zorgen voor onze eigen gezondheid en welzijn en daarom is het zo belangrijk dat er steun en middelen aanwezig zijn. Om deze reden heeft de European Society of Intensive Care Medicine actief richtlijnen en wetenschappelijke artikelen gepubliceerd, die het bewustzijn van het publiek vergroten en haar netwerk van intensive care-professionals ondersteunen." Professor Jozef Kesecioglu, hoofd Intensive Care Medicine bij de afdeling Intensive Care Medicine, Universitair Medisch Centrum Utrecht en ESICM President.

 

Naast de COVID-19-marathon van vorige week, organiseerde ESICM op 2 april een tweede webinar over ‘How to ventilate COVID-19 patients’. Het ESICM-webinar van deze week brengt twee experts op het gebied van respiratoire insufficiëntie bij elkaar om geavanceerde mechanische ventilatie, niet-invasieve longbeeldvorming en monitoring te bespreken.

 

Bezoek de ESICM COVID-19-site voor toegang tot het ESICM-webinar van deze week en om te luisteren naar de opname van de marathon van 28 maart in zijn geheel. Bezoek de gecentraliseerde COVID-19-hub van Philips voor meer informatie over hoe Philips het coronavirus wereldwijd aanpakt.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Steve Klink

Steve Klink

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10888824

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.