Nieuwscentrum
masthead 50 jaar bij philips L

aug 12, 2019

Eindhovens Dagblad: “50 jaar bij Philips: Als je het leuk vindt, hoef je niet te werken”

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Voor Wim Weekamp, Yvonne Verita en Trevor Shephard is 2019 extra bijzonder: zij zijn namelijk alle drie 50 jaar werkzaam bij Philips. Een mooie aanleiding om met het Eindhovens Dagblad terug, en vooruit, te blikken op een leven bij Philips.

50 jaar bij Philips

Voor Wim (69) geldt dat hij al op zijn 60ste met pensioen had mogen gaan. “Als je het leuk vindt, hoef je niet te werken”, aldus Wim. De ontwikkelaar heeft meer dan zeventig patenten op zijn naam staan, waaronder een flink aantal gericht op medische technologie. Op dit moment werkt hij aan draden die via de lies naar het hart gaan en die de bloeddruk en bloedsnelheid kunnen meten.

 

Ook Trevor (68) werkt graag nog een paar jaar langer door. “Ik heb bij Philips de kans gekregen me te ontwikkelen. De laatste tien jaar vond ik het tijd om de kennis die ik op heb kunnen pikken, terug te geven aan het bedrijf door anderen te helpen”. Bovendien is Philips continu in beweging: “het delen van medische informatie via IT-systemen wordt steeds belangrijker, dat Philips meer en meer een softwarebedrijf wordt is dan een logische stap”.

Ik heb bij Philips de kans gekregen me te ontwikkelen. De laatste tien jaar vond ik het tijd om de kennis die ik op heb kunnen pikken, terug te geven aan het bedrijf door anderen te helpen

Trevor Shepard

Business Process Expert bij Philips

Dat is ook een belangrijke reden dat Yvonne (67) haar gouden jubileum heeft bereikt. “Ik houd van afwisseling. Om de zoveel tijd wil ik wel weer eens iets anders gaan doen”. De dag van het interview viel samen met haar 50ste jubileum. Ze gaat nu ook echt met pensioen en dan komt het besef: “ik heb het zo slecht nog niet gedaan”.

Een leven lang Philips

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2019/20190812-eindhovens-dagblad-50-jaar-bij-philips-als-je-het-leuk-vindt-hoef-je-niet-te-werken.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.