Nieuwscentrum
masthead mamoun alzoughbi philips quality en regulation officer l

jul 24, 2019

WGP’er Mamoun Alzoughbi over zijn ervaringen binnen het Werkgelegenheidsplan

Gemiddelde leestijd: 3-5 minuten

       

Mamoun Alzoughbi is via het Werkgelegenheidsplan (WGP) bij Philips begonnen als Quality & Regulation Officer. Mamoun is tweeënhalf jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland gekomen als vluchteling omdat hij in zijn thuisland, mede door de oorlog, geen veilige thuisbasis voor zijn gezin kon creëren. Dankzij het WGP van Philips kon hij een jaarlang werkervaring op doen, terwijl hij werkte aan zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling, en Nederlandse taalles volgde. Inmiddels is Mamoun vast in dienst bij Philips als Document Control Specialist.

 

Ondanks dat hij een opleiding bedrijfsadministratie volgde aan de universiteit in de Verenigde Arabische Emiraten kon Mamoun, mede door de taalbarrière, moeilijk aan werk komen in Nederland. Na diverse sollicitaties bleek daarnaast dat zijn diploma niet overeenstemde met de eisen die in Nederland worden gesteld bij een vacature.

In Nederland zijn meer dan 100.000 statushouders. Het doel van dit initiatief is om hen sneller en gemakkelijker te laten integreren in de samenleving. Er is geen betere manier om dit te doen dan via een baan.

Ronald de Jong

Philips Chief Human Resources Officer

Via 04Werkt kwam Mamoun in aanraking met het WGP, waardoor hij bij Philips kwam werken als Quality & Regulation Officer. “Ik ben gewend aan het werken in een internationale omgeving, maar had geen ervaring in Quality & Regulation (Q&R). Door het aangaan van deze uitdaging leerde ik een hoop en dat gaf veel voldoening’, vertelt hij.”

 

Hij kreeg binnen het ontwikkeltraject volop de kans om te leren en zich te ontwikkelen, en zichzelf kansrijker te maken voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Iets waar hij ontzettend dankbaar voor is. “Het is hard werken, maar het WGP brengt je echt verder in je carrière.”, aldus Mamoun. 

 

Lees meer over Mamoun’s WGP ervaring

Ronald de Jong Philips Chief Human Resources Officer

Ronald de Jong, Philips Chief Human Resources Officer

Dutch Business Summit on Refugees

Philips is een van de zestien bedrijven die in april op de ‘Dutch Business Summit on Refugees’ de belofte deed om vluchtelingen in binnen- en buitenland sneller aan het werk te helpen. 

 

Ronald de Jong, lid van de Raad van Bestuur van Philips en voorzitter van de Philips Foundation: “In Nederland zijn meer dan 100.000 statushouders, dat zijn vluchtelingen die na een uitgebreid proces een verblijfsvergunning hebben gekregen. Het doel van dit initiatief is om hen sneller en gemakkelijker te laten integreren in de samenleving. Er is geen betere manier om dit te doen dan via een baan. Door via training, begeleiding en mentorprogramma’s te investeren in mensen willen we de komende vijf jaar honderd vluchtelingen in Nederland en Duitsland aan een baan helpen.”

 

Lees ook het verhaal van WGP deelnemer Frank

Werkgelegenheidsplan (WGP)

 

Via het Philips Werkgelegenheidsplan (WGP) kunnen werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een jaar lang werkervaring opdoen binnen Philips, gecombineerd met een gedegen ontwikkelprogramma. Het WGP werd in 1983 opgezet om deze groep werkzoekenden kansrijker te maken voor de arbeidsmarkt zodat ze na afloop in staat zijn om een reguliere baan te vinden, binnen of buiten Philips.

 

Sinds de start van het ontwikkelprogramma hebben meer dan 13.000 mensen deelgenomen en gemiddeld stroomt 70-75% van de WGP’ers na afloop door naar een betaalde baan. Deelnemen staat open voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ongeacht leeftijd, afkomst of arbeidsverleden. Wel moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

 

Philips biedt het UWV WERKbedrijf en diverse gemeenten elk jaar WGP-plekken aan. Op basis van een globaal opgesteld wervingsprofiel doen deze instanties voor Philips de voorselectie van geschikte kandidaten.

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2019/20190724-wgp-er-mamoun-alzoughbi-over-zijn-ervaringen-binnen-het-werkgelegenheidsplan.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.