masthead Philips WGP Frank Teklenburg l

jul 09, 2019

Frank kan binnen het Philips Werkgelegenheidsplan (WGP) ervaring op doen en ontdekken wat bij hem past

Gemiddelde leestijd: 4-6 minuten

      

Frank Teklenburg werkt via het Philips Werkgelegenheidsplan (WGP) als allround communicatiemedewerker. Via zijn jobcoach kwam hij vanuit een Wajong-uitkering bij Philips terecht, waar hij nu werkt in het Internal Communications team. In het ontwikkeltraject krijgt hij de kans om binnen een goed lopende communicatieafdeling ervaring op te doen en te ontdekken wat het beste bij hem past.

 

Frank was eerst in de running voor een marketingfunctie maar is blij dat hij nu deze functie heeft bemachtigd. “Het past veel beter bij mij als persoon. Ik ben meer van het informeren dan verkopen. Het is leuk en afwisselend werk, ook doordat ik mij bezig mag houden met de vormgeving”, vertelt hij. Het voelde voor Frank vanaf het begin meteen goed. Er heerst een fijne werksfeer, hij wordt serieus genomen, en het feit dat Frank rolstoel gebonden is voelde nooit als een belemmering.

De achtergrond en het opleidingsniveau varieert enorm maar het zijn allemaal mensen die kunnen en willen werken.

Frank Visser

HR Clustermanager bij Philips

Jobcoach

Doordat Frank al een jobcoach had zag hij het in eerste instantie niet zitten dat hij weer een extra coach kreeg binnen het WGP traject. Maar na het eerste gesprek was hij om. “De coach wil alles eruit halen wat erin zit. Ze kijkt naar wie ik ben als persoon, mijn vakgebied en ervaring. We stellen een doel en werken ergens naartoe. Ze heeft deuren opengezet die mij verder op weg helpen.”

 

Binnen het WGP krijgt Frank de ruimte om te ontdekken wat zijn sterke kanten zijn, en zijn zwakkere punten te ontwikkelen. Zo is plannen niet zijn sterkste kant. “Ik krijg veel mails per dag waardoor er snel chaos kan ontstaan. Bij Philips leer ik hoe ordenen en een schema maken ervoor zorgen dat alles beter is gepland. Een strakke organisatie helpt echt.”

 

“Ik ben echt enorm blij met de kennis en ervaring die ik de afgelopen 18 maanden binnen het WGP heb opgedaan. Het heeft ervoor gezorgd dat ik met de juiste mindset en een gezonde dosis zelfvertrouwen door kan stromen naar een volgende uitdaging”, aldus Frank.

 

Lees hier het hele gesprek met Frank.
 

Philips Werkgelegenheidsplan article

Ook op langere termijn meer baankansen

Uit het promotieonderzoek van Roy Peijen aan de Universiteit van Tilburg blijkt dat het Philips Werkgelegenheidsplan (WGP) ook op de langere termijn de kansen op een baan vergroot. Eerder onderzoek wees al uit dat de baankans voor deelnemers aan het ontwikkelprogramma met 18% wordt vergroot. De studie van Peijen laat nu zien dat ook de effecten op langere termijn positief zijn.

 

“Het ontwikkelprogramma loopt al ruim 35 jaar. Dat op zichzelf is al uniek”, aldus Frank Visser, Projectleider WGP bij Philips. “Dit succes komt mede voort uit een duidelijke focus. We werken daarbij goed samen met het UWV en gemeenten. We letten vooral op het gedrag van mensen. Ik heb liever iemand met een goede arbeidshouding en een afgebroken opleiding, dan iemand met een diploma die niet bij het bedrijf past. Vakkennis spijkeren we sowieso continu bij.”

 

“De achtergrond en het opleidingsniveau varieert enorm maar het zijn allemaal mensen die kunnen en willen werken”, aldus Frank. Wel laat het onderzoek zien dat het plan voor mensen met een arbeidsbeperking of migratieachtergrond aantoonbaar beter werkt dan wanneer ze afhankelijk zijn van de ondersteuning van het UWV alleen.

Werkgelegenheidsplan (WGP)

 

Via het Philips Werkgelegenheidsplan (WGP) kunnen werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een jaar lang werkervaring opdoen binnen Philips, gecombineerd met een gedegen ontwikkelprogramma. Het WGP werd in 1983 opgezet om deze groep werkzoekenden kansrijker te maken voor de arbeidsmarkt zodat ze na afloop in staat zijn om een reguliere baan te vinden, binnen of buiten Philips.

 

Sinds de start van het ontwikkelprogramma hebben meer dan 13.000 mensen deelgenomen en gemiddeld stroomt 70-75% van de WGP’ers na afloop door naar een betaalde baan. Deelnemen staat open voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ongeacht leeftijd, afkomst of arbeidsverleden. Wel moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

 

Philips biedt het UWV WERKbedrijf en diverse gemeenten elk jaar WGP-plekken aan. Op basis van een globaal opgesteld wervingsprofiel doen deze instanties voor Philips de voorselectie van geschikte kandidaten.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.