Nieuwscentrum
masthead Ronald de Jong speaker announcement l

jun 28, 2019

Ronald de Jong in vakblad CHRO: “Philips is een echt menselijk bedrijf, HR is cruciaal voor het succes”

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

        

Ronald de Jong, Chief Human Resources Officer en lid van de Raad van Bestuur van Philips, vertelt in vakblad CHRO over het succes van het gezondheidstechnologiebedrijf. Dat Philips al 128 jaar succesvol is, is volgens Ronald helemaal niet vanzelfsprekend maar een gevolg van innovatie en ondernemerschap dat het bedrijf altijd heeft gekenmerkt. 

Leiden en vooroplopen

Philips heeft een duidelijk doel: vanaf 2030 jaarlijks de levens van 3 miljard mensen wereldwijd verbeteren door middel van betekenisvolle innovatie, en de ongelijkheid in toegang tot gezondheidszorg verminderen.

 

“Het formuleren van een strategie is één ding”, zegt Ronald. “Maar het uitvoeren en 77.000 mensen meekrijgen is weer iets heel anders. Dat is de echte uitdaging. Wij willen in de gezondheidszorg niet volgen, wij willen leiden en vooroplopen. De leidende health tech organisatie wereldwijd zijn, met oplossingen voor betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg.”

Wij willen in de gezondheidszorg niet volgen, wij willen leiden en vooroplopen. De leidende health tech organisatie wereldwijd zijn.

Ronald de Jong

Lid van de Raad van Bestuur van Philips

Het aantrekken en behouden van het beste talent is daarbij van vitaal belang. “Wij dóen aan artificial intelligence en Big Data, lopen daarin zelfs voorop. En wij zíjn jong en hip! Een bedrijf dat in meer dan honderd landen werkt aan een doel dat echt aanspreekt”, aldus Ronald. “Het lukt ons uitstekend werknemers te vinden en te binden. Neem digitale pathologie, iets heel nieuws, entrepreneurachtig, aantrekkelijk voor toptalenten op de arbeidsmarkt. Actief, met het lot in eigen hand, dat is heel mooi.”

Diversiteit en inclusiviteit

De afgelopen twee jaar is de focus binnen Philips meer komen te liggen op de ‘workforce of the future’: diversiteit en inclusiviteit op meer vrouwen in senior-posities, op het versterken van de prestatiecultuur. 

 

Ronald: “HR met een grote H. Want Philips is een echt menselijk bedrijf. Waar Human Resources van groot belang wordt geacht. HR is cruciaal voor het succes van een bedrijf. Wij willen een cultuur bieden waar mensen zich fijn voelen. Bovendien gaat het erom mensen niet slechts aan te nemen voor een specifieke job, maar voor een carrière opdat ze zich verder kunnen ontwikkelen. Daar investeren wij in.”

Wij willen een cultuur bieden waar mensen zich fijn voelen. En een carrière waarin ze zich verder kunnen ontwikkelen. Daar investeren wij in.

Ronald de Jong

Lid van de Raad van Bestuur van Philips

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue
CHRO cover

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.