Nieuwscentrum
masthead 20190123 bnr big five jan kimpen chief medical officer l

jan 23, 2019

Chief Medical Officer Jan Kimpen bij BNR: “Digitalisering is katalysator van patiëntgerichte zorg”

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

      

Deze week is het e-healthweek. Daarom is Jan Kimpen, Chief Medical Officer van Philips, te gast bij Roelof Hemmen op BNR om te vertellen hoe digitalisering de transformatie naar een patiëntgerichte zorg kan versnellen. 

 

“Het is mijn droom om ervoor te zorgen dat patiënten thuis bij hun familie kunnen zitten, in plaats van in het ziekenhuis”, aldus Jan Kimpen. “En als ze voor een noodzakelijke ingreep toch in het ziekenhuis moeten zijn, dat hun normale leven zo weinig mogelijk wordt onderbroken”.

Nieuwe, digitale technieken verlichten routinematig werk, zodat er meer tijd overblijft voor de menselijke kant van de zorg.

Jan Kimpen

Chief Medical Officer van Philips

Als gezondheidstechnologiebedrijf richt Philips zich op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten voor de patiënt. Volgens Jan kunnen er belangrijke verbeteringen doorgevoerd worden om, door middel van de toepassing van digitale technieken, betere uitkomsten en een fijnere ervaring voor de patiënt te realiseren, de tevredenheid van zorgprofessionals te verbeteren, en de kosten te beteugelen. 

Slimme sensoren

Door bijvoorbeeld de inzet van ‘slimme sensoren’, die tot vier dagen onafgebroken door een patiënt op het lichaam gedragen kan worden, kan de zorgverlener de patiënt op afstand in de gaten houden. Op die manier behoudt de patiënt zijn bewegingsvrijheid, en zit hij niet aan het ziekenhuisbed gekluisterd met allerlei kabels en monitoren. 

 

Jan: “Wij denken dat de inzet van nieuwe, digitale technieken professionals in de zorg ondersteunen bij het verlichten van routinematig werk, zodat er meer tijd overblijft voor de menselijke kant van de zorg”. 

BNR Jan Kimpen

Luister naar ‘Big Five’ op BNR

In het programma ‘Big Five’ van BNR staat iedere week één thema centraal, iedere werkdag is een van de betrokken hoofdrolspelers te gast in de studio. Deze week staat in het teken van de nationale e-healthweek. 

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.