Nieuwscentrum
masthead Maria Fleischmann World Bank l

okt 11, 2018

Frans van Houten ondertekent open brief over het belang van investeringen in menselijk kapitaal

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Photo: Khasar Sandag / World Bank

Frans van Houten, CEO van Philips, heeft een open brief aan de internationale gemeenschap ondertekend waarin wordt gewezen op de noodzaak om meer te investeren in menselijk kapitaal; de kennis en vaardigheden die mensen gedurende hun leven opbouwen. Investering in menselijk kapitaal gebeurt onder meer door middel van betere voeding, gezondheidszorg, onderwijs, banen, en vaardigheden. 

 

De brief is gepubliceerd in een speciaal verslag van de Financial Times en valt samen met de Human Capital Summit 2018 van 11 oktober. De brief onderstreept het doel van Philips om in 2025 de levens van 3 miljard mensen per jaar te verbeteren en de dringende behoefte aan financieel duurzame zorgmodellen, met name in landen met een zorgsysteem dat nog in ontwikkeling.

Alt-text image

Credit: World Bank

Human Capital Index

De publicatie van de open brief valt tevens samen met de lancering van de World Bank Group’s Human Capital Index. Deze index is een eenvoudige, maar effectieve maatstaf voor de resultaten op het gebied van menselijk kapitaal. Te denken valt aan het terugdringen van kindersterfte, het aanbieden van onderwijs, en het toegankelijk maken van gezondheidszorg. 

Goede gezondheidszorg en onderwijs behoren tot de belangrijkste motoren van economische groei. Ze zijn de sleutel tot het bestrijden van extreme armoede en het creëren van meer inclusieve samenlevingen.

Frans van Houten

CEO Philips

"Goede gezondheidszorg en onderwijs behoren tot de belangrijkste motoren van economische groei.  Ze zijn de sleutel tot het bestrijden van extreme armoede en het creëren van meer inclusieve samenlevingen", aldus Frans van Houten, CEO van Royal Philips. "Ik ben ervan overtuigd dat dit kan worden bereikt met de huidige technologieën. Het vereist echter een geïntegreerde aanpak, nieuwe manieren van werken en nieuwe bedrijfsmodellen. Gezondheidszorg moet niet worden gezien als een kostenpost die geminimaliseerd moet worden, maar als een investering in de maatschappij die geoptimaliseerd moet worden".

Community Life Centers

Armere, achtergestelde en onderbedeelde gemeenschappen worden geconfronteerd met enorme uitdagingen. Vaak is één op de vier kinderen ondervoed en slaagt 60 procent van de basisschoolleerlingen er niet in om de basisschool af te ronden. 

 

Door de ontwikkeling van holistische oplossingen, zoals het Community Life Center (CLC) in Afrika, onderzoekt Philips nieuwe bedrijfsmodellen die gericht zijn op het optimaliseren van het menselijk kapitaal van mensen in achtergestelde gebieden. Het CLC voorziet in gezondheidsfaciliteiten, en onderwijs en opleiding van gezondheidswerkers in deze gebieden. 

Mobile Obstetrics Monitoring

Een ander voorbeeld: ongeveer 830 vrouwen sterven dagelijks aan zwangerschap- of bevalling gerelateerde complicaties. De 'Mobile Obstetrics Monitoring' smartphone oplossing van Philips heeft tot doel de moedersterfte te verminderen. Het stelt zorgstelsels in staat aanstaande moeders toegang te geven tot hoogwaardige gezondheidszorg, waar ze zich ook bevinden.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.