Samenwerken met klanten

nov 07, 2023

Het verduurzamen van de gezondheidszorg door samen te werken met klanten

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Er is niet één partij die de vele vraagstukken op het gebied van het milieu kan oplossen. Het verduurzamen van de zorg kan daarom alleen als alle partijen in het ecosysteem met elkaar samenwerken. Gezondheidstechnologiebedrijven, zorgverleners, praktijkmensen, kennispartners en leveranciers zijn aan zet om samen een veerkrachtigere, duurzamere en toegankelijke gezondheidsindustrie te creëren voor huidige en toekomstige generaties.

Een gezonde planeet is een voorwaarde voor de gezondheid van mensen die erop leven. Klimaatverandering, water- en luchtvervuiling en verlies van biodiversiteit vormen echter een ernstige bedreiging voor wereldwijde ecosystemen en de gezondheid en het welzijn van honderden miljoenen mensen over de hele wereld. De gezondheidszorg is zelf bijvoorbeeld voor meer dan 4 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot verantwoordelijk, dat is meer dan de luchtvaart- of scheepvaartsectoren. Daarnaast produceert de gezondheidszorg veel afval

the radiology operations command centre interface ali

Duurzame manier van werken

Philips helpt zorgverleners met hun klinische en operationele uitdagingen, tegelijkertijd stimuleert het gezondheidstechnologiebedrijf een duurzame manier van werken. Partners spelen een belangrijke rol in de verduurzamen, door samen te werken aan praktische en schaalbare maatregelen, circulaire innovaties (EcoDesign), programma’s voor levensduurverlenging (bijvoorbeeld upgrades en/of renovatie), digitalisering van workflows voor optimalisatie van zorgpaden, circulaire financieringsoplossingen met teruggave van apparatuur en verantwoord afvalbeheer.

champalimaud

Uitstoot verminderen

Een van de voorbeelden van een duurzame samenwerking is het partnerschap met de Champalimaud Foundation. In maart 2023 ondertekenden Philips en deze toonaangevende Portugese stichting voor translationeel biomedisch onderzoek en klinische zorg een strategisch partnerschap met als doel om de koolstofuitstoot van Champalimaud's gebruik van diagnostische en interventionele beeldvormingsapparatuur tegen 2028 te halveren.

De gezondheidszorgsector is een aanzienlijke bijdrager aan CO₂-uitstoot en heeft daarom een belangrijke rol te spelen in het verminderen van klimaatverandering. Dit partnerschap stelt ons in staat om de beste zorg voor onze patiënten te blijven garanderen, terwijl we tegelijkertijd helpen de milieu-impact van de gezondheidszorgsector te verminderen.

Leonor Beleza

President van Champalimaud Foundation

"De gezondheidszorgsector is een aanzienlijke bijdrager aan CO₂-uitstoot en heeft daarom een belangrijke rol te spelen in het verminderen van klimaatverandering. Dit partnerschap stelt ons in staat om de beste zorg voor onze patiënten te blijven garanderen, terwijl we tegelijkertijd helpen de milieu-impact van de gezondheidszorgsector te verminderen", zegt Leonor Beleza, president van Champalimaud Foundation.

doctor and patient with enterprise viewer ali

Meer patiënten en betere zorg

Een aantal praktische maatregelen helpt de stichting met het halveren van de CO2-uitstoot door het energieverbruik te verminderen en de afhankelijkheid van natuurlijke hulpbronnen te verbeteren. Deze maatregelen dragen ook bij aan het verbeteren van de kwaliteit en efficiëntie van de zorg. Daardoor kunnen ook veel meer patiënten profiteren van de diagnostische diensten van het ziekenhuis.

Systemische verandering

Het partnerschap met de Champalimaud Foundation is een voorbeeld hoe Philips samen met klanten de zorg wil verduurzamen. Andere duurzame voorbeelden zijn de samenwerkingen met de Vanderbilt University Medical Center, Jackson Memorial Hospital en Rennes University Hospital. Deze voorbeelden hebben gemeen dat beide partijen zich inzetten voor een systemische verandering, waardoor patiëntenzorg duurzamer en toegankelijker wordt. Dit kan alleen als beide partijen samenwerken in de gehele keten en in de volledige onderneming (inkoop, operaties, innovatie en dienstverlening).

Video thumbnail partnering with customers

Voor mens en planeet

Deze partnerschappen zijn bemoedigende voorbeelden, omdat ze laten zien dat steeds meer zorgverleners duurzaamheid prioriteren en integreren in hun activiteiten. Ze combineren duurzame praktijken met veilige, efficiënte en effectieve zorgmethoden om betere patiëntenresultaten en -ervaringen te leveren. En laten zien dat we - door samen te werken - beter kunnen zorgen voor mensen en de planeet.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

René Loman

René Loman
Woordvoerder a.i. Philips Benelux
Tel.: +31 6 51 85 22 26

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.