Kunstmatige intelligentie

Wat kan artificial intelligence voor jou betekenen?

 
Artificial intelligence (AI) is een evolutie met ongekende kansen. Philips speelt van oorsprong een sleutelrol in technologische voortuitgang en dus ook op het gebied van AI en de onderliggende technologieën.

De geschiedenis van Philips met AI gaat terug tot de ontwikkeling van de elektronenbuis. Deze buis kwam voort uit de gloeilamp en was een stap op weg naar de ontwikkeling van de transistor en microchips. Deze innovaties waren cruciaal voor de huidige rekenkracht en dataopslag en vormen zo een onderdeel van de AI-evolutie.

Tegelijk innoveerde Philips veel op het gebied van digitale medische beeldvorming. Zo loopt Philips vaak voorop in het toepassen van AI om de gezondheidszorg te verbeteren.

AI en de gezondheidszorg

 

De gezondheidszorg staat onder te grote druk. De vraag stijgt door de vergrijzing en de toename van chronische ziekten. Er zijn overal personeelstekorten; we hebben niet genoeg zorgprofessionals om aan de vraag te voldoen. De stijgende kosten van de gezondheidszorg zetten zorgorganisaties onder druk om efficiënter te werken. Het resultaat van dit alles: burn-out bij het personeel en lange wachttijden. Dit gebeurt overal.

 

Onze missie is simpel: we moeten artsen tijd teruggeven.

Hoe veranderen wij de gezondheidszorg met AI?

 

Onze AI-geoptimaliseerde oplossingen, van MRI-scans tot slimme gezondheidsapparaten, zijn ontworpen om workflows te stroomlijnen en de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dankzij geautomatiseerde segmentaties kunnen artsen meer tijd besteden aan de patiënten in plaats van zich meer te richten op computers.

 

Het verbetert de efficiëntie van processen, ondersteunt bij het stellen van diagnoses en helpt bij het personaliseren van zorgplannen. Voor zorgprofessionals betekent dit een verlichting van de werklast, waardoor er meer tijd overblijft voor patiëntenzorg.

Ontdek hoe AI bijdraagt aan betere zorg

Bezoek brAInpower in het Philips Museum

BrainPower

Het Philips Museum presenteert brAInpower, een expositie over artificial intelligence.

 

De brAInpower expositie in het Philips Museum in Eindhoven biedt vanaf 20 april 2024 bezoekers de kans om de ontwikkeling van AI binnen de gezondheidszorg en de bijdrage van Philips aan deze vooruitgang te beleven. Met interactieve tentoonstellingen, zeldzame artefacten, en informatieve presentaties, onthult de expositie de veelzijdige impact van AI. Van historische ontwikkelingen tot toekomstige mogelijkheden, ontdek de sleutelrol die Philips speelt in het vormgeven van AI-toepassingen die ons dagelijks leven en gezondheidszorg verbeteren.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.