Stijgende vraag naar doelmatigheid, zet zelfmanagement centraal

Philips VitalHealth voor ziekenhuizen

In 2018 zijn er volgens het UWV tussen de 100.000 en 130.000 vacatures in de zorg1. Het invullen van deze vacatures is slechts een van de vele uitdagingen waar ziekenhuizen in Nederland op dit moment mee te maken hebben. Ziekenhuizen moeten van de overheid een lagere omzet halen, maar tegelijkertijd hebben ze te maken met een groeiend patiëntenaantal2. Een tekort aan zorgverleners zorgt voor een verminderde operatiecapaciteit, maar tegelijkertijd zijn er bij bepaalde afdelingen lange wachttijden.

Uitkomsten meten in het ziekenhuis. Efficiënte afname en verwerking van PROMs en kwaliteitsregistratie.

Uitkomsten meten in het ziekenhuis. Efficiënte afname en verwerking van PROMs en kwaliteitsregistratie.

Administratieve last

 

Vanuit de overheid komt steeds meer vraag naar meer doelmatigheid en patiëntvriendelijkheid, denk aan het VIPP-programma. Medisch specialisten besteden nu zo’n 40 procent van hun tijd aan administratieve handelingen, zoals het verzamelen, bewerken en registreren van informatie3. Tijd die de zorgverlener liever gebruikt voor goede zorg, maar de kwaliteit van zorg moet wel inzichtelijk gemaakt worden.

IT-landschap

 

Het IT-landschap in ziekenhuizen is complex en gefragmenteerd. Vanuit de overheid wordt het verplicht gesteld om patiëntgegevens beschikbaar te stellen voor de patiënt, maar het huidige, gefragmenteerde IT-landschap maakt dit lastig.

Verbeterde patiëntervaring, waardegedreven zorg

 

Deze uitdagingen vragen om een oplossing die zich concentreert op het vergroten van de zelfredzaamheid van patiënten, het op afstand monitoren van patiënten en proactieve interventies. Een laagdrempelige, makkelijk inzetbare oplossing waarmee zorgverleners patiënten de middelen geven om zelfmanagement centraal te zetten en communicatie in het zorgnetwerk van de patiënt te ondersteunen.

Krijg inzicht in de zorguitkomsten vanuit patiëntperspectief, verzamel patiëntgerapporteerde uitkomsten en werk aan shared decision making. Lees meer over QuestManager, onze oplossing voor uitkomstenmetingen en het ondersteunen van value-based care.
Samenwerken in één dossier met meerdere zorgverleners ook als die bij verschillende zorginstellingen werken.
Bied patiënten meer ondersteuning voor zelfzorg door coaching, educatie en inzicht in hun gezonheidssituatie.
Verminder administratieve lasten door middel van betere consultvoorbereiding en mogelijkheden om de patiëntenstroom effectiever te managen.
Krijg inzicht in de patiëntvoortgang om onnodige zorgactiviteiten, zoals herhaalconsults en heropnames, te verminderen.
Betrek patiënten actief in de besluitvorming en werk aan Shared Decision Making op basis van patiëntgerapporteerde uitkomsten.

1 https://www.uwv.nl/overuwv/Images/uwv-arbeidsmarktprognose-2017-2018.pdf

2 https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2018/06/04/hoofdlijnenakkoord-medisch-specialistische-zorg-2019-2022-ondertekend

3 https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/administratie-vergt-40-procent-van-tijd-specialist.htm

Eén duidelijk overzicht van patiëntgegevens en  geef de patiënt de regie

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht
*

Contact details

*
*
*

Bedrijfsgegevens

*
*
*

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.