Radiologie

Geschatte leestijd: 7-8 minuten

Wat als uw radiologieteam altijd toegang zou hebben tot deskundige ondersteuning voor complexe procedures en protocollen wanneer het dit nodig heeft?

Het aantal gekwalificeerde medische beeldvormers en -managers is niet enorm. Het ziet er ook niet naar uit dat daar op korte termijn verandering in komt.1 Opleidingen leveren namelijk niet zo veel nieuwe radiomedewerkers af.

 

De American Society of Radiologic Technologists (ASRT) meldde in 2017 dat 50% van de radiologie-opleidingen niet vol waren.2 In Europa hebben de stijgende vraag naar beeldvormingsonderzoek en personeelstekort gezorgd voor een maximale belasting van radiologische dienstverlening, terwijl de vraag blijft groeien.3

 

U heeft hier dagelijks mee te maken. De stijgende vraag van zorgstelsels legt nog meer druk op onderbezette teams. En door de toenemende complexiteit van de technologie en casussen zijn uitdagingen met betrekking tot personeelsbezetting, verschillende vaardigheden en standaardisering van kwaliteit beter zichtbaar dan ooit.

 

Wat als u de deskundige steun die uw team nodig heeft – op aanvraag – zou kunnen bieden op het moment dat dit nodig is? Wat als u betere toegang tot de zorg zou kunnen bieden door uw team uit te breiden zonder meer mensen aan te nemen? En wat als u zou kunnen profiteren van klinisch overleg met deskundigen in gesloten omgevingen zoals COVID-afdelingen, zonder dat deze drukbezette specialisten aan het bed hoeven te verschijnen? 

Arts die patiënt controleert

In het kort

Uitdaging


Voor complexe protocollen en ingewikkelde beeldvormingscasussen is ondersteuning van ervaren medische beeldvormers nodig. Maar er is niet altijd een specialist op locatie of aan het werk wanneer u hem of haar nodig heeft. Fysieke afstand zorgt niet alleen voor een gebrek aan deskundig advies binnen radiologieteams, maar leidt er ook te vaak toe dat patiënten geen toegang hebben tot deskundige zorg. Vanwege het grote belang van ervaring en deskundigheid, hebben radiologieteams manieren nodig om deze vaardigheden verder te ontwikkelen.

Oplossingen


Philips Radiology Operations Command Center (ROCC) voor geavanceerde CT- en MRI-beeldvorming

Philips Collaboration Live voor echografie

Resultaten

 

 • Meer ondersteuning en advies van deskundigen en sneller training op aanvraag voor radiologieteams
 • Betere toegang tot zorg voor patiënten
 • Meer gestandaardiseerde en consistentere zorg op verschillende locaties
 • Meer capaciteit voor zorgteams

Hoe noodzakelijk is deskundige ondersteuning vandaag de dag bij beeldvorming?


3 op de 5 medische beeldvormerswillen meer praktijktraining4

 

3 op de 5 van de leidinggevende medische beeldvormers willen meer standaardisering van het beeldvormingsprotocol4

 

4 van de 5 beeldvormingsrespondenten zijn van mening dat een telepresence-oplossing bij beeldvorming waarde zou toevoegen4

 

Medische beeldvormers vragen om meer training. Leidinggevende medische beeldvormers willen meer standaardisatie van protocollen. En radiologen willen hogere kwaliteit, meer gestandaardiseerde beelden. Het is duidelijk dat er behoefte bestaat aan telepresence-oplossingen bij beeldvorming die voordelen bieden voor radiologieteams en patiënten, en die ervoor zorgen dat de operationele doelen worden behaald.

COVID-19 heeft de behoefte aan samenwerking en ondersteuning op afstand groter gemaakt


Vóór de pandemie was de diagnostische dienstverlening al overbelast door de grote vraag, personeelstekorten en inefficiënte workflows, wat leidde tot veel stress en burn-outs bij het personeel. Als radiologieteams al vóór de pandemie te maken hadden met uitdagingen op het gebied van personeelsbezetting en workflows, heeft COVID-19 deze uitdagingen nog meer versterkt. Met de aanvullende belasting van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en nieuwe desinfectieprotocollen is de behoefte aan efficiëntere medewerkers en ondersteuning nog belangrijker geworden. Virtuele diensten en diensten op afstand zijn een krachtige tool om de zorg uit te breiden en te waarborgen dat ondanks de onvermijdelijke schokken en pieken die systemen en planningen ondergaan toch zorg geboden kan blijven worden.

Beeld van het Philips Radiology Operations Command Center (ROCC) met deskundigen die virtuele hulp op afstand bieden

Beeldopname wordt virtueel met een centraal Command Center

Wat gebeurt er wanneer fysieke afstand geen belemmering meer vormt?


Met COVID-19 als katalysator voor verandering, hebben klinisch leiders over de hele wereld een grote vindingrijkheid getoond door het gebruik van oplossingen op het gebied van tele-aquisitie en samenwerking op afstand voor toegang tot zorg, hun deskundigheid te vergroten en de consistentie van hun beeldvormingswerkzaamheden te bevorderen. Nu kan een radiologiemedewerker tijdens een procedure real-time ondersteuning krijgen van een deskundige, ook als ze zich op een andere verdieping of in een ander gebouw bevinden. Ze kunnen zelfs duizenden kilometers van elkaar verwijderd zijn.  Voor klinisch deskundigen geldt dat hoe minder tijd zij kwijt zijn aan het reizen tussen de locaties die zij ondersteunen, hoe meer tijd ze kunnen besteden aan het uitvoeren van de specialistische taken waarvoor ze zijn opgeleid.

Wat betekenen deze oplossingen voor patiënten?


Naast de voordelen voor radiologieteams kunnen ook hun patiënten – in afgelegen gebieden, in quarantaine, of met een beperkte mobiliteit – profiteren van betere toegang tot deskundige zorg, waarbij fysieke afstand geen rol meer speelt.  

 

Een centraal Command Center maakt het zorgverleners mogelijk om complexe procedures aan te bieden op meerdere locaties, aan patiënten op afstand en op flexibelere tijden. Voor patiënten betekent dit minder gedoe en meer gemak, en de gemoedsrust dat een deskundige op afroep beschikbaar is om “mee te kijken” alsof hij of zij fysiek aanwezig is.

Philips Radiology Operations Command Center: een krachtige nieuwe mogelijkheid voor toegang tot ondersteuning van deskundigen

Optimaliseer uw beeldvormingsnetwerk

Dit Radiology Operations Command Center is een revolutionaire ontwikkeling...

Ik vind het prachtig dat elke keer als ik een contactpersoon zien, ik weet dat ik de kwaliteit en consistentie verbeter, en het fundamentele beginsel van ‘laten we het onderzoek in één keer goed doen’ bevorder... Dit is echt een van de meest kwaliteitsgerichte, betekenisvolle instrumenten die we ooit hebben gebruikt.”

Dr. Lawrence Tanenbaum

Chief Technology Officer & Director of Advanced Imaging & VP, RadNet Inc., V.S.

Technologie voor samenwerking op afstand inzetten om de kracht van echografie te vergroten


Echografie is al een van de belangrijkste methoden om de toegang tot zorg uit te breiden, waarbij talloze patiënten profiteren van de draagbaarheid, veiligheid en betaalbaarheid ervan. Maar wat als u uw echosysteem vanaf iedere plek zou kunnen “inbellen” en uw scherm zou kunnen delen met klinisch specialisten en echodeskundigen?  


In veel zorgomgevingen is de deskundigheid op het gebied van echografie verspreid over afdelingen en locaties. Teams maken voor echografie gebruik van Philips Collaboration Live voor echografie om waar en wanneer dat ook maar nodig is contact te leggen met collega's, waardoor de zorg wordt verbeterd, resultaten worden ondersteund, de tevredenheid van het personeel toeneemt en de kosten dalen. Collega's kunnen via streaming de monitor en de bedieningselementen van het systeem zien, en de onderzoeksomgeving via webcams bekijken. Alle deelnemers kunnen communiceren via tekst, geluid en/of video om tijdens onderzoeken adviezen te delen. Dat is pas toegang tot zorg.

Michael S. Ruma

Michael S. Ruma, MD, MPH, FACOG maakt gebruik van Collaboration Live voor tele-geneeskunde bij echografie, wat de door de Perinatal Associates of New Mexico geboden zorg drastisch veranderd heeft.

ROCC

Bekijk hoe Collaboration Live kan worden gebruikt voor toegang tot ondersteuning van deskundigen, het opleiden en begeleiden van personeel en het uitbreiden van zorg in de gehele organisatie

Resultaten


Het Radiology Operations Command Center en Collaboration Live veranderen wat er vandaag de dag mogelijk is op het gebied van beeldvorming.

 

 • Uit een recent onderzoek is gebleken dat Collaboration Live het mogelijk maakte om 100% van de patiëntafspraken te laten plaatsvinden via telezorg5
 • 100% van de patiënten was van mening dat ze via telezorg met Collaboration Live betere toegang tot zorg hadden5
 • Een beoordeling van artsen liet zien dat 90% van de afspraken met Collaboration Live gelijkwaardig was aan een persoonlijke afspraak5

COVID-19 heeft onnoemelijke schade veroorzaakt. Maar het heeft ook het gebruik van kritieke innovaties op het gebied van telezorg versneld. Meer en betere samenwerking op afstand kan zorgen voor meer begeleiding van medische beeldvormers en betere toegang tot zorg voor patiënten. Kan deze toegenomen samenwerking uw medische beeldvormers helpen om met meer vertrouwen en efficiëntie te werken, en tegelijkertijd de toegang tot zorg voor meer patiënten op meer plaatsen uitbreiden? Wij geloven dat het dit kan en zal doen.

Meer informatie over deze oplossingen

Philips Radiology Operations Command Center (ROCC)


Breng deskundigen in een Command Center in contact met medische beeldvormers op scanlocaties met deze multi-vendor, multi-modaliteit, multi-locatie gevirtualiseerde beeldvormingsoplossing.

Philips Collaboration Live


Breid uw team uit zonder meer personeel aan te nemen. Praat, stuur berichten, deel schermen en stream video's snel en veilig vanaf het echografiesysteem, waar u ook bent.

Verdiep uw kennis


Wilt u meer weten over hoe deze oplossingen u kunnen helpen uw uitdagingen aan te pakken?

Webinar


Mensen die meteen meededen, delen hun succes in “Op afstand gaan werken”. Bekijk: “Op afstand gaan werken: hoe mogelijkheden voor samenwerking en virtueel werken radiologie transformeren”

Perspectieven voor leidinggevenden


Zeven innovaties in de radiologieworkflow die de efficiëntie en de kwaliteit van de zorg radicaal verbeteren

Podcast


Presentator dr. Chip Truwitt en de gast Vijay Parthasarathy bespreken hoe ROCC zal bijdragen aan de arbeidsproductiviteit op het gebied van MRI- en CT-scans

Deel dit artikel

In het kort

Uitdaging
 

Voor complexe protocollen en ingewikkelde beeldvormingscasussen is ondersteuning van ervaren medische beeldvormers nodig. Maar er is niet altijd een specialist op locatie of aan het werk wanneer u hem of haar nodig heeft. Fysieke afstand zorgt niet alleen voor een gebrek aan deskundig advies binnen radiologieteams, maar leidt er ook te vaak toe dat patiënten geen toegang hebben tot deskundige zorg. Vanwege het grote belang van ervaring en deskundigheid, hebben radiologieteams manieren nodig om deze vaardigheden verder te ontwikkelen.

Oplossingen
 

Philips Radiology Operations Command Center (ROCC) voor geavanceerde CT- en MRI-beeldvorming

 

Philips Collaboration Live voor echografie

Resultaten
 

 • Meer ondersteuning en advies van deskundigen en sneller training op aanvraag voor radiologieteams
 • Betere toegang tot zorg voor patiënten
 • Meer gestandaardiseerde en consistentere zorg op verschillende locaties
 • Meer capaciteit voor zorgteams

Mensen die met elkaar in gesprek zijn

Laten we het gesprek voortzetten

Deel dit artikel

Oncologie

Integreren van radiologieworkflows om sneller een nauwkeurige diagnose te kunnen stellen

Philips helpt radiologieworkflows te integreren om uw traject naar een nauwkeurige diagnose te versnellen. Verbeter en stroomlijn de workflows. Bekijk hoe.

De gepresenteerde resultaten zijn uitsluitend voor illustratieve doeleinden en zijn geen voorspelling van de werkelijke resultaten van uw bedrijf.

 

1. In een onderzoek uit 2016 van de Advisory Board liet 28% van de radiografie-afdelingen weten dat ze onderbezet waren, met een jaarlijkse stijging in het personeelstekort voor alle beeldvormingsmethoden sinds 2013. Imaging’s System Advantage: Five goals for achieving systemness in imaging, Advisory Board Company, 2016.

2.“Enrollment snapshot of Radiography, Radiation Therapy and Nuclear Medicine Technology Programs-2017.” American Society of Radiologic Technologists. www.asrt.org/docs/defaultsource/research/enrollment-snapshot/enrollment_snapshot_2017.pdf

3. C. Silvestrin. Europe’s looming radiology capacity challenge. TMC. 9 november 2016.

4. IDR Medical. “ROCC Concept Assessment.” 5 mei 2020.

5. Prospective study of 30 subjects undergoing routine obstetric ultrasound imaging, New Mexico, USA.  Michael S. Ruma, et al., The Use of a Novel Telemedicine Tool in Perinatology [abstract].  30th ISUOG World Congress, 2020. 

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
2
Contactgegevens

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.