Nieuwsbrief Slaap & ademhaling

Artikel

Neem de tijd om de overgang van ziekenhuis naar huis te verbeteren

Artikel delen:

Het is een overbekend scenario: patiënten met chronische respiratoire aandoeningen die een gebeurtenis ervaren die ziekenhuisopname vereist. Met uitstekende zorg verbetert hun conditie en volgt ontslag naar huis. Bij de overgang naar huis wordt echter het zorgcontinuüm onderbroken. Zonder goede thuisbehandeling kunnen patiënten opnieuw in het ziekenhuis belanden. Dit kan een ongunstig patroon worden dat uiteindelijk schadelijk is voor de patiënt en de zorgkosten kan verhogen.

 

Ondanks het toenemende bewustzijn, zowel onder clinici als in de algemene gemeenschap, dat patiënten liever thuis worden behandeld, hebben veel clinici vandaag de dag nog steeds niet volledig oog voor het belang van geïntegreerde zorg voor de zorgresultaten van patiënten. Veel ziekenhuizen hebben geen programma's om de overgang van patiënten naar huis efficiënt en effectief te laten verlopen.

 

Chronisch zieke patiënten doen het thuis zelfs beter wanneer zij de juiste continue en geïntegreerde zorg krijgen. Ze ervaren een betere kwaliteit van leven met meer welzijn en minder heropnames in het ziekenhuis.1

De uitdaging van geïntegreerde zorg

De uitdaging van geïntegreerde zorg

Voor de meeste praktijken kan het implementeren van het ziekenhuis-naar-huis-programma een uitdaging zijn, omdat de beschikbare informatie over hoe dit moet worden gedaan gefragmenteerd is en er geen duidelijk gedefinieerde protocollen bestaan. Door deze uitdaging met uw team te bespreken, door uzelf en uw team op de hoogte te brengen van het bewijs dat de voordelen van goede thuiszorg ondersteunt, door meer te weten te komen over de rol die technologie kan spelen en een overgangsprotocol te ontwikkelen, kunt u positieve veranderingen teweegbrengen. In de eerste plaats zullen uw patiënten daar baat bij hebben. Ten tweede hebt u daarmee een extra behandelfunctie ontwikkeld waarmee u uw praktijk kunt onderscheiden.
Persoon met hartpictogram

Begin vandaag nog!

Een manier om na te denken over hoe u een effectief protocol voor de overgang naar huis in uw praktijk kunt opnemen, is door met één patiënt te beginnen. Met de juiste therapeutische aanpak en de juiste technologieën, kunnen u en uw team een geïntegreerd zorgplan ontwikkelen waarmee de patiënt de overgang naar huis maakt. De lessen die voortvloeien uit het volgen van één patiënt, kunnen vervolgens op de juiste manier worden aangepast en weer worden toegepast, zodat al uw patiënten hiervan kunnen profiteren. 
Persoon in huis met pluspictogram
Chronisch zieke patiënten doen het beter thuis, waar ze een actiever leven kunnen leiden. Door hen effectief zorg te bieden, kunt u ze daar houden.

Nieuwsbrief Slaap& ademhaling

S&A-pictogram
Wilt u meer artikelen, nieuws en informatie over slaap en ademhaling van Philips ontvangen?
Over de hele wereld komen chronische aandoeningen steeds vaker voor en deze zorgen voor steeds meer uitdagingen in de zorg. Keer op keer hebben we gezien welke positieve invloed geïntegreerde zorg kan hebben, niet alleen op patiënten, maar ook op de zorgteams die hen van dienst zijn."

- John Frank, Business Leader voor slaap- en respiratoire zorg, Philips

The impact of integrated care for people with chronic conditions on hospital and emergency department utilization: a rapid review. Stephenson MD, Lisy K, Stern CJ, Feyer AM, Fisher L, Aromataris EC. Int J Evid Based Healthc. 2018 Sep 20. 

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht
*

Contact details

*
*
*

Bedrijfsgegevens

*
*
*

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.