Medisch Perspectief

Verbeterde workflow en patiëntbeleving met Philips DigitalDiagnost C90

Bekijk de video
*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Vorige
Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.
*
*
*
Vorige

We willen u graag informeren en inspireren, dus meld u aan wij houden u op de hoogte van de laatste Medisch Perspectief artikelen.

Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft heeft de afgelopen 12 jaar met veel plezier gewerkt met de eerste generatie digitale buckykamer: Philips DigitalDiagnost R1. Vanwege hoge werkdruk en de behoefte aan de nieuwste beeldvormende technologieën is er op de afdeling, als eerste ziekenhuis ter wereld, de nieuwe generatie DigitalDiagnost C90 geïnstalleerd.
Continuïteit van de zorg en voorspelbare en verantwoorde kosten staan voor het ziekenhuis voorop. Om die reden is ervoor gekozen om de bestaande DigitalDiagnost kamer te vervangen waarbij de down time van de kamer zo beperkt mogelijk is gehouden. Zo is een groot deel van de bestaande infrastructuur hergebruikt waardoor tijd en materiaalkosten zijn bespaart.
Philips DigitalDiagnost C90
Bekijk de video
De workflow en ergonomie zijn verbeterd terwijl de uitstekende beeldkwaliteit behouden blijft.”

Reza Karimzadeh

Hoofd afdeling Radiologie Reinier de Graaf Ziekenhuis, Delft

Omdat er gemiddeld 80 patiënten per dag op dit systeem onderzocht worden is de snelheid van het systeem essentieel. Robbie Ekelmans, Radiodiagnostisch laborant in Reinier de Graaf Ziekenhuis, ziet de automatische positionering en de live-camera van het systeem als een belangrijk voordeel. Met de live-camera kunnen onverwachte patiëntbewegingen tijdig vanuit de bedieningsruimte worden waargenomen en hiermee verkeerde collimatie en positionering worden voorkomen. De DigitalDiagnost biedt een optimale combinatie tussen snelheid en veiligheid, dit draagt allemaal bij aan een korte doorlooptijd per onderzoek.
Wilt u meer weten over de DigitalDiagnost C90?

Gerelateerde artikelen

  • Altijd de nieuwste zorginnovaties dankzij strategisch partnership

    Altijd de nieuwste zorginnovaties dankzij strategisch partnership

    In 2015 sloten het Reinier de Graaf ziekenhuis en Philips een strategisch partnership dat de beeldvormende afdelingen van het ziekenhuis voor 15 jaar van de nieuwste technologie voorziet.

  • Meer zien in minder tijd met de Philips Vereos Digitale PET/CT

    Meer zien in minder tijd met de Philips Vereos Digitale PET/CT

    “We zien nu kleine tumoren in het lichaam die we voorheen niet konden zien.” Aan het woord is Jan-Willem Postema, nucleair geneeskundige bij Reinier de Graaf. Het oudste ziekenhuis van Nederland beschikt sinds begin 2018 over de nieuwste PET/CT-scanner van Philips: de Vereos Digitale PET/CT.