Nieuwscentrum

sep 11, 2018

Philips introduceert het eerste MRI systeem ter wereld zonder helium door een verzegelde magneet

  • Ingenia Ambition X 1.5MR biedt sterk verbeterde productiviteit door volledig verzegelde BlueSeal magneet technologie en workflow innovaties.
  • De introductie bevestigt de voortdurende verbetering van het digitale MRI portfolio inclusief systemen, software en service voor betere resultaten, lagere zorgkosten en een verbeterde patiënt- en personeelsbeleving.

Amsterdam - Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA), een wereldwijd marktleider op het gebied van gezondheidstechnologie, kondigt vandaag het Ingenia Ambition X 1.5T MRI-systeem aan; ‘s werelds eerste MRI systeem dat zonder helium functioneert. 

 

De Ingenia Ambition X maakt deel uit van de gloednieuwe, volledig digitale MR-portfolio, dat bestaat uit MRI systemen, software en onderhouds- en lifecycle servicediensten voor geïntegreerde oplossingen. Philips komt hiermee tegemoet aan de behoeften van zorgverleners voor betere en snellere diagnoses en patiëntresultaten, terwijl tegelijkertijd een hogere productiviteit en efficiëntie gerealiseerd moet worden.

De 1.5T MR technologie vervult een sleutelrol in de dagelijkse praktijk van radiologie afdelingen. Het ondersteunt zorgprofessionals bij het diagnosticeren van een breed spectrum van aandoeningen. Naarmate de zorgvraag toeneemt en budgetten verder onder druk komen te staan, kunnen productiviteitsverbeteringen bij dit essentiële diagnostische hulpmiddel, aanzienlijke efficiëntie opleveren voor zorgverleners. Ze kunnen meer patiënten sneller diagnosticeren, tegen lagere kosten.

De afwezigheid van helium beperkt uitvaltijd, waardoor het risico op mogelijke langdurige en kostbare onderbrekingen is geëlimineerd. Werkstromen kunnen met één operator worden ondersteund en scantijd tot 50% verkort [1]. Daarnaast vereist het systeem geen ontluchtingspijp en is het ongeveer 900 kg lichter dan zijn voorganger [2]. Het MRI-systeem kan hierdoor gemakkelijker op verschillende plekken geplaatst worden, wat bouwkosten kan verlagen.

Dankzij onze baanbrekende, permanent verzegelde BlueSeal magneet kunnen we de hoeveelheid vloeibaar helium die nodig is voor koeling van de magneet sterk terugdringen, tot minder dan 0,5% van de huidige norm. Dit levert aanzienlijke operationele voordelen voor ziekenhuizen op waaronder meer flexibiliteit met betrekking tot de installatieruimte en een snellere terugkeer naar de normale werking als er onverhoopt toch een onderbreking plaatsvindt.

Arjen Radder

Global Business Leader voor MRI-systemen bij Philips

“MRI apparatuur biedt geweldige diagnostische mogelijkheden, maar stelt ook zeer hoge operationele eisen aan het ziekenhuis waaronder de beschikbaarheid van helium en een geschikte installatieruimte”, aldus Arjen Radder, Global Business Leader voor MRI systemen bij Philips. “Dankzij onze baanbrekende, permanent verzegelde BlueSeal magneet kunnen we de hoeveelheid vloeibaar helium die nodig is voor koeling van de magneet sterk terugdringen, tot minder dan 0,5% van de huidige norm. Dit levert aanzienlijke operationele voordelen voor ziekenhuizen op waaronder meer flexibiliteit met betrekking tot de installatieruimte en 

een snellere terugkeer naar de normale werking als er onverhoopt toch een onderbreking plaatsvindt.”

Innovaties zorgen voor sterk verbeterde MRI productiviteit

Ingenia Ambition X biedt diverse innovatieve oplossingen die samen zorgen voor sterk verbeterde productiviteit. Met behulp van de EasySwitch dienst van Philips kan het veld van de BlueSeal magneet eenvoudig worden uitgeschakeld als een voorwerp of persoon vast komt te zitten in de tunnel. Zodra het probleem is opgelost, kan de magneet snel weer worden ingeschakeld door een technicus [3], zodat de uitvaltijd tot een minimum wordt beperkt. Een conventioneel MRI systeem moet normaliter door twee medewerkers worden bediend. De Ingenia Ambition X combineert begeleiding bij het voorbereiden van patiënten met de SmartExam analysetool op basis van adaptieve intelligentie, voor automatische planning, uitvoering en verwerking van scans. Hierdoor heeft één operator meer tijd om de gehele scan uit te voeren met één druk op de knop, terwijl hij of zij bij de patiënt kan blijven.

Philips Compressed SENSE is een geavanceerde applicatie die de scantijd tot 50% kan verkorten. [1] Daarnaast biedt Philips VitalEye een unieke benadering om de fysiologie en ademhalingsbewegingen van de patiënt te registreren. De VitalEye technologie en  algoritmen leiden op intelligente wijze tekenen van ademhaling af, waardoor de voorbereiding van een routineonderzoek in minder dan één minuut kan plaatsvinden, zelfs voor operators met minder ervaring. [4] Samen dragen deze innovaties bij aan standaardisering en versnelling van de workflow, waardoor zorgprofessionals zich kunnen concentreren op de patiënt.

Philips Ingenia Ambition X video

Eerste commerciële installatie in Zwitserland

De eerste commerciële installatie van de Ingenia Ambition X werd onlangs voltooid in Spital Uster Hospital in Zwitserland. De Ingenia Ambition X is CE-gemarkeerd en heeft 510 (k) goedkeuring ontvangen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

Voor meer informatie over de vernieuwde digitale MR-portfolio van Philips klik hier.

 

[1] Met behulp van Compressed SENSE technologie en vergeleken met Philips scans zonder deze technologie.

[2] In vergelijking met de Ingenia 1.5T ZBO magneet.

[3] Afhankelijk van service afspraken

[4] Op basis van interne tests.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 74.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Mark Groves

Mark Groves

Philips Global Press Office

Tel.: +31 631 639 916

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

BlueSeal MR magneet

Philips Ingenia Ambition X 1.5T MR oplossing

De Philips Ingenia Ambition X combineert baanbrekende magneet technologie en workflow innovaties voor verbetering in productiviteit

Patiënt and clinicus met de Philips Ingenia Ambition X 1.5 MR scanner

VitalEye MR technologie

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.