Mercy Ships en Philips Foundation

okt 18, 2023

Mercy Ships en Philips Foundation: Samen navigeren naar toegang tot gezondheidszorg

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

De Global Mercy, het grootste civiele ziekenhuisschip ter wereld, bracht afgelopen jaar zorg op plekken waar dat niet toegankelijk is. Aan boort van dit schip van 12 verdiepingen staat onder meer een Philips CT-scanner voor het stellen van de juiste diagnoses en het bepalen van behandelplannen. Het schip werd vorig jaar in gebruik genomen en voer onder meer naar Sierra Leone en Senegal.

De Global Mercy is een schip in de vloot van Mercy Ships, de organisatie die sinds 1978 ziekenhuiszorg aanbiedt in regio’s waar gezondheid moeilijk bereikbaar is. Philips en de Philips Foundation zorgden samen voor de financiering, de technische installatie én voor de training van het team van radiologievrijwilligers aan boord. Hierdoor kan de bemanning van de Global Mercy geavanceerde CT-technologie inzetten voor medische beeldvorming en daarmee patiënten toegang geven tot hoogwaardige diagnostiek en behandeling.

Zorgprofessionals aan boord

Het schip meerde voor een aantal maanden aan op specifieke plaatsen aan de kustlijn van Afrika, waaronder Sierra Leone. Een van de patiënten die daar werd geholpen, was Halimatoe. Haar leven werd getekend door een aanzienlijke tumor. Aan boord van dit schip werden Halimatoe's diagnose en behandelplan snel in gang gezet. Zoals benadrukt door Martha Henderson, een zorgprofessional aan boord: “Accuraat kunnen diagnosticeren is de fundamentele stap in de medische reis van een patiënt. Zonder deze CT-technologie zouden opties voor mensen zoals Halimatoe beperkt kunnen blijven.”

Mercy Ships en Philips Foundation

Accurate diagnose

Mansour en Serigne uit Senegal profiteerden van de mogelijkheden van hoogwaardige zorg aan boord van de Global Mercy. Als jonge kinderen kregen beiden te maken met verschillende ontwikkelingsuitdagingen. Mansours aandoening uitte zich als abnormale beenontwikkeling, terwijl Serigne's eerste stappen werden gekenmerkt door een naar buiten gebogen kromming van zijn benen. Zij kregen een behandelplan op basis van de CT-technologie en de expertise van het medisch personeel. “De rol van de CT-scanner aan boord is cruciaal geweest bij het faciliteren van een accurate diagnose, wat zorgt voor optimale patiëntresultaten”, zei Martha.

Prioriteit aan veiligheid

“De rol van de CT-scanner aan boord is cruciaal geweest voor het stellen van nauwkeurige diagnoses en het garanderen van optimale resultaten voor de patiënt”, zei Martha. "Dankzij de korte scantijden wordt de adempauze verkort, waardoor de ongerustheid bij de patiënt afneemt. We waren in staat om beelden van diagnostische kwaliteit te verkrijgen door prioriteit te geven aan de veiligheid van de patiënt en de stralingsdosis te minimaliseren zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de scan. De CT-scanner biedt ook beeldvorming in noodgevallen voor de meer dan 500 bemanningsleden aan boord van het schip."

De CT-scanner is in 10 maanden veel gebruikt door het zorgpersoneel op het schip met ongeveer 2.500 tot 3.000 uitgevoerde operaties. Het werk van Philips, de Philips Foundation en Mercy Ships heeft veel mensen geraakt, veranderd en verbeterd door deze medische ingrepen. De volgende bestemming van het schip is een haven in Ghana.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

René Loman

René Loman
Woordvoerder a.i. Philips Benelux
Tel.: +31 6 51 85 22 26

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.