Opening expositie GERARD

jun 01, 2023

De GERARD, het eerbetoon aan Gerard Philips en zijn nalatenschap voor de regio

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Gerard Philips stond voor innovatie, ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid. In hoeverre staan die pijlers nog centraal in het huidig Philips en de regio? Lees er alles over in de nieuwste editie van GERARD, een themanummer ter ere van de grondlegger van de iconische regio Brianport. Het Eindhovense magazine FRITS werd voor de gelegenheid eenmalig omgedoopt tot GERARD. Het eerste exemplaar van themanummer is gisteren feestelijk gepresenteerd in het Philips Museum.

Het hart van het magazine wordt gevormd door de bijzondere onthulling van het kunstwerk van Gerard Philips op 15 mei. Dit kunstwerk is een tastbaar symbool van de nalatenschap van Gerard Philips en dient als inspiratie en verbinding voor de mensen in deze regio. Het kunstwerk is het vertrekpunt voor het themanummer dat zich richt op de man die een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de geschiedenis en het erfgoed van Philips en de regio. 

In dit papieren eerbetoon wordt de lezer meegenomen op een reis door de tijd. In verschillende interviews en artikelen worden het verleden met het heden verbonden. Het blad gaat enerzijds over de historische prestaties van Gerard en over de blijvende invloed die zijn erfenis heeft op het huidige Philips en de regio. De artikelen bieden een fascinerende kijk op de vele manieren waarop Gerard Philips de toon heeft gezet voor innovatie en samenwerking én hoe zijn visie nog steeds voortleeft in regio Brainport Eindhoven.

Opening expostie GERARD

Enkele hoogtepunten uit het magazine:

 

  • Een interview met kunstenaar Andreas Hetfeld over de totstandkoming van het kunstwerk.
  • Landschapsarchitect Adriaan Geuze en Kunstloc Brabant adviseur Netty van de Kamp vertellen over de waarde van het beeld voor de stad.
  • Er is speciale aandacht voor de familie Wijnen: Nelis was de eerste medewerker van Gerard, alle generaties sindsdien -nu 5 in totaal- hebben ook bij het bedrijf gewerkt.
  • Het maatschappelijke aspect komt terug in het verhaal over het Philips Werkgelegenheidsplan en de Bloedverwanten-campagne voor Sanquin
  • Innovatie bij Philips wordt beschreven aan de hand van drie actuele voorbeelden: Azurion, BlueSeal en Philips OneBlade.
  • Daarnaast zijn er diverse artikelen over de verlichting en de waarde voor Brainport


Het eerste exemplaar van de GERARD werd gisteren vol trots overhandigd aan burgemeester Jeroen Dijsselbloem tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Philips Museum. Hoofdredacteur Hans Matheeuwsen interviewde Sylvia van Es (president Philips Nederland), Olga Coolen (directeur Philips Museum) en Jeroen Dijsselboem. Het magazine ligt vanaf 6 juni in de winkels.

Het magazine is een onderdeel van een uitgebreide campagne rondom het kunstwerk van Gerard Philips. Wilt u nog meer weten over wie Gerard Philips was en wat hij betekende voor de regio? De burgemeester opende gisteren officieel de tentoonstelling over Gerard Philips in het Philips Museum. De tijdelijke expositie Gerard Philips biedt een inkijkje in het denken en doen van de oprichter van Philips. In deze video vertelt Daan Schuurmans meer over het leven van de iconische ondernemer.

Opening expostie GERARD

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.