masthead philips foundation l

jul 28, 2020

Philips Foundation steunt getroffenen coronacrisis met extra middelen en helpende handen

Gemiddelde leestijd: 3-5 minuten

De coronacrisis heeft veel mensen in onze samenleving getroffen. Tegelijkertijd ontstonden er overal initiatieven om gedupeerden te helpen – met extra middelen of extra hulp. De klap van de crisis werd snel opgevolgd door een helpende hand.

 

Ook de Philips Foundation, een stichting die zich wereldwijd inzet voor toegang tot gezondheidszorg voor iedereen, draagt hieraan bij. In Brainport Eindhoven steunt de stichting vier projecten die de negatieve gevolgen van de coronacrisis op een duurzame manier verzachten voor degenen die dit het hardst nodig hebben. 

 

“Ons uitgangspunt is dat we daar helpen waar de nood het hoogst is: extra ondersteuning van zorgmedewerkers, en de kwetsbare groepen in onze samenleving met name ouderen”, aldus Margot Cooijmans, directeur van de Philips Foundation. “Daarom steunen we vier projecten in de regio Eindhoven met extra middelen en helpende handen.”

Margot Cooijmans

Dagprogramma voor bewoners Archipel

Archipel Zorggroep kan dankzij de steun een extra dagprogramma organiseren voor de 1.200 bewoners. Dat is extra hard nodig in coronatijd, omdat de reguliere dagbesteding is gestopt en bewoners minder frequent bezoek ontvangen dan normaal. Elke week vindt er op de tien locaties een op maat gemaakte activiteit plaats; van bingo tot muziek en dans, van sport en beweging tot tuinieren.

GGzE-bewoners houden contact met buitenwereld via tablets

Veel bewoners van de Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven (GGzE) ervaren door de coronamaatregelen een extra drempel om contact te houden met de buitenwereld. De Philips Foundation schenkt honderd tablets aan de zorginstelling, waarmee de ruim 900 bewoners via videobellen gemakkelijker contact onderhouden met vrienden, familie en, waar nodig, zorgprofessionals. Op die manier lopen ze minder risico om zich eenzaam te voelen in deze toch al moeilijke periode. Bovendien is persoonlijk contact belangrijk voor het herstel van de bewoners.

zorgrobot SARA

Een praatje met zorgrobot SARA helpt tegen de eenzaamheid

Bij Vitalis ZorgGroep krijgen ze versterking van vijf nieuwe bewoners; binnenkort lopen er zorgrobots rond. En dan niet om medicijnen toe te dienen of om de bewoners te wassen - SARA zorgt vooral voor een fijn momentje van afleiding. En dat is, zeker in de eenzame zomerperiode, erg welkom. De robot vertelt verhalen en maakt muziek. Ook doen bewoners beweegoefeningen onder begeleiding van SARA. De eerste pilot met SARA levert positieve resultaten op; bewoners ervaren de robot als een hele welkome afleiding en kletsmaatje.

Philips-vrijwilligers steken handen uit de mouwen

Al deze projecten krijgen ook extra steun van Philips-vrijwilligers. Zij gaan de projecten bij Archipel, GGzE en Vitalis begeleiden. “We maken de meeste impact in de regio met een combinatie van extra middelen en helpende handen”, aldus Margot. Samen voor Eindhoven en Philips coördineren samen de inzet van het vrijwilligerswerk.

We maken de meeste impact in de regio met een combinatie van extra middelen en helpende handen.

Margot Cooijmans

Directeur Philips Foundation

Vangnet voor zorgverleners

Daarnaast steunt de Philips Foundation de Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC), een initiatief voor zorgverleners die getroffen zijn door de uitbraak van het nieuwe coronavirus, met een significante, financiële bijdrage. ZWiC biedt financiële steun aan zorgverleners of hun nabestaanden als zij op de intensive care komen te liggen of komen te overlijden. De stichting richt zich op zorgverleners zoals wijkverpleegkundigen, jeugdzorgmedewerkers en de ambulancebroeders. 

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.