Nieuwscentrum
IGT Flexarm

jan 09, 2024

ED bezoekt Miami Cardiac & Vascular Institute met technologie van Philips

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

In het Eindhovens Dagblad verscheen recentelijk een reportage over een persbezoek aan het Miami Cardiac & Vascular Institute (MCVI). Dit Amerikaanse ziekenhuis werkt intensief samen met Philips om innovatieve medische apparatuur te integreren. De centrale ruimte van het instituut biedt een blik op tien operatiekamers waar minimaal invasieve operaties plaatsvinden. De artsen worden ondersteund door een scala aan Philips-apparaten, waardoor zij steeds efficiënter kunnen opereren. Atul Gupta, Chief Medical Officer bij Philips: “Hierbij fungeren röntgen als 'ogen', een robot als 'handen' en kunstmatige intelligentie (AI) als ‘brein’.”

In de operatiekamers van het instituut worden diverse ingrepen uitgevoerd, zoals het plaatsen van stents in de halsslagader, het in beeld brengen van verkalkte aders in de benen en het bereiken van het hart met een katheter. Het gebruik van minimaal invasieve technieken resulteert in sneller herstel, waardoor de meeste patiënten dezelfde dag nog naar huis kunnen. De transparante omgeving, mogelijk gemaakt door grote glazen wanden, bevordert een open uitwisseling van kennis en ervaring tussen medische professionals.

Kwaliteitsverbetering

Dr. Barry Katzen, de oprichter van het instituut, benadrukt dat transparantie gericht is op continue kwaliteitsverbetering. Philips speelde een cruciale rol in het realiseren van deze visie door 80 procent van de apparatuur in de operatiekamers te leveren. Deze samenwerking leidde tot een geïntegreerde omgeving waarin specialisten kunnen samenwerken en leren, met respect voor de privacy van patiënten. “Onze samenwerking zorgt voor kwaliteit en standaardisatie”, legt Katzen uit.

Rustiger en efficiënter

Een van de voordelen van werken met Philips betreft de grote beeldschermen waarop de medici kijken. Philips zorgde dat alle informatie nu bij elkaar op één scherm staat. Dat zorgt voor een rustiger en efficiënter manier van werken, aldus Carol Melvin, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de afdeling. Melvin is ook vol lof over de behandelkamer met alle denkbare technologie waar ze kunnen experimenteren met nieuwe behandelmethoden. Melvin: “We kijken hier of door combinatie van technieken die vaak niet voor de hand liggen, betere resultaten zijn te behalen.”

Voeling houden

Volgens Atul Gupta, zelf ook radioloog, is het voor Philips heel belangrijk om voeling te houden met de meest moderne praktijken en de wensen die daar leven. Samen met het instituut werken ze aan het verbeteren van minimaal invasieve operaties, met plannen om augmented reality te introduceren. Deze technologie stelt chirurgen in staat om beelden in 3D te zien en zo efficiënter te werken.

Kunstmatige intelligentie

Gupta benadrukt daarnaast dat kunstmatige intelligentie een grote rol speelt bij automatisering in en rond de operatiekamer. Technologie zoals sensoren en kunstmatige intelligentie maakt operaties minder ingrijpend en minder schadelijk. “We kunnen röntgenstraling veel efficiënter gebruiken en soms met 80 procent reduceren”, vertelt hij aan de journalist.

Lees op de website van het Eindhovens Dagblad het volledige artikel (premium): Dit Amerikaanse ziekenhuis staat vol met Philips-apparaten: ‘Röntgen als ogen, een robot als de handen en AI als het brein’

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2024/20240109-ed-bezoekt-miami-cardiac-and-vascular-institute-met-technologie-van-philips.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

René Loman

René Loman
Woordvoerder a.i. Philips Benelux
Tel.: +31 6 51 85 22 26

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.