Nieuwscentrum
DTAS awareness phase

okt 16, 2023

Philips en World Stroke Organization werken samen om de toegang tot hoogwaardige beroertezorg te verbeteren

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Philips en de World Stroke Organization bundelen de krachten om samen de toegang tot hoogwaardige zorg voor beroertepatiënten te verbeteren. De partnerovereenkomst voor twee jaar is afgelopen week getekend. Door de expertise te combineren richten Philips en WSO zich op preventie, behandeling, revalidatie en ondersteuning van beroertes. De samenwerking staat in het teken van het vergroten van het bewustzijn rond beroertes als een wereldwijd gezondheidsprobleem.

Het startschot van de samenwerking wordt gegeven op World Stroke Day 2023 (29 oktober) met gezamenlijke initiatieven die het brede publiek bewust willen maken van de urgentie en het belang van dit onderwerp. Philips en WSO streven samen naar het verkorten van de tijd tussen het optreden van symptomen en effectieve behandeling, wat cruciaal is voor het verbeteren van de resultaten voor patiënten.

Kwaliteitszorg

Bij de aankondiging van de samenwerking zei WSO President Prof. Sheila Martins: "WSO zet zich in om de wereldwijde implementatie van evidence-based behandeling en zorg voor patiënten met een beroerte te versnellen. We weten wat werkt en we weten dat elk onderdeel van het gezondheidszorgsysteem moet samenwerken om elke patiënt kwaliteitszorg te kunnen bieden."

Normale leven

"Zowel innovatie als publieke bewustwording zijn essentieel om de tijd tot behandeling en de toegang tot zorg voor patiënten met een beroerte te verbeteren", zegt Dr. Atul Gupta, Chief Medical Officer van Image Guided Therapy bij Philips. "Door nauw samen te werken met WSO kunnen we de toekomst van neurovasculaire interventies verder vormgeven en helpen baanbrekende en effectieve zorg van hoge kwaliteit te bieden aan patiënten, zodat zij hun normale leven weer kunnen oppakken na een beroerte."

Doodsoorzaak

Een beroerte is wereldwijd de op één na belangrijkste doodsoorzaak en de belangrijkste oorzaak van invaliditeit. Elk jaar krijgen ongeveer 12 miljoen mensen een beroerte, waaronder 6,5 miljoen mensen die eraan overlijden. Degenen die het overleven, blijven vaak de rest van hun leven achter met een complex scala aan communicatie-, cognitieve, fysieke en emotionele problemen.

Gevolgen

Philips en WSO willen de toegang tot hoogwaardige zorg te verbeteren, zodat de last die een beroerte op mensen legt en de financiële en sociale gevolgen voor de samenleving worden verminderd. Ze richten zich samen op een aantal gebieden, zoals het stimuleren van belangenbehartiging en beleid op basis van de nieuwste klinische onderzoeken en behandelrichtlijnen om overheidsdepartementen en zorgverleners te informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van beroertes en het ondersteunen van maatschappelijke betrokkenheid.

Behandeling

Philips is een erkende leider op het gebied van oplossingen die een snelle behandeling van beroertes ondersteunen om de impact op patiënten te minimaliseren, waaronder oplossingen voor stroke monitoring en communicatie in ambulances, tele-stroke patiëntbeoordeling, kunstmatige intelligentie (AI) ter ondersteuning van diagnostische beeldvorming en analyse, beeldgeleide therapie en neurologische en cardiale monitoring en beoordeling.

Levensreddend

Het gezondheidstechnologiebedrijf biedt ook volledig geïntegreerde angio-suitesystemen die ontworpen zijn om een beroerteprocedure, mechanische trombectomie genaamd, te vergemakkelijken. Tijdens een trombectomie wordt een gespecialiseerd medisch apparaat gebruikt om het stolsel fysiek te verwijderen of te breken, waardoor de bloedstroom naar het aangetaste deel van de hersenen wordt hersteld. Deze levensreddende procedure wordt vaak uitgevoerd om schade aan het hersenweefsel te minimaliseren en de kans op herstel van een patiënt na een beroerte te verbeteren.

Toekomstige richting

In de aanloop naar World Stroke Day 2023 op 29 oktober vroegen we professor Jeyaraj Pandian (President-Elect van de World Stroke Organization en Consultant Neurologist en Principal van het Christian Medical College, Ludhiana, India) en Angelique Balguid (Portfolio Marketing Leader Neurovascular bij Philips) naar de toekomstige richting van de beroertezorg en hoe de recente samenwerking tussen Philips en de World Stroke Organization deze vooruit wil helpen.

Lees hier het Engelstalige interview.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

René Loman

René Loman
Woordvoerder a.i. Philips Benelux
Tel.: +31 6 51 85 22 26

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.