Nieuwscentrum
masthead young impact awards l

mei 20, 2020

Winnaar Young Impact Award wil verschil maken in het leven van patiënten

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Seyfullah Semen wint in categorie Health

Als programmeur heeft Seyfullah Semen (23) een duidelijke ambitie: impact maken op de zorg. Na een lang ziekbed van zijn vader wist de informaticastudent zeker dat hij met zijn ontwikkel-skills een verschil wilde maken in het leven van patiënten.

 

Maar hoe hij dat precies wilde doen, dat besef kwam toen hij op zijn studentenkamer een artikel las over verkeerd medicijngebruik. “Wat blijkt: jaarlijks belanden 27.000 mensen in het ziekenhuis door verkeerd medicijngebruik, vooral omdat er te weinig kennis is van de patiënt zelf. Toen dacht ik, er moet een manier zijn om familieleden en mantelzorgers hier veel meer in te betrekken.”

Medicijngebruik centraal vastleggen

Meer dan een jaar is hij nu bezig met het ontwikkelen van de app MedicinX. Het doel is om informatie over medicijngebruik van patiënten centraal vast te leggen en beschikbaar te stellen. “Je kunt bijvoorbeeld bijhouden of iemand zijn medicijnen heeft ingenomen, hoe de patiënt zich voelt na het slikken van de medicijnen en of er bijwerkingen zijn opgetreden.”

Ik zie technologie echt als een verlengstuk van de mens.

Met dit concept won Seyfullah vandaag de Young Impact Award in de categorie Health. “Dat is een ontzettende eer, ik werd er helemaal stil van toen ik het hoorde. Het is heel gaaf dat mijn idee eindelijk gehoord wordt. Wij zijn soms bang voor technologie, maar ik zie het echt als een verlengstuk van de mens. We kunnen mensen zo bewuster en juist sterker maken.” 

Download afbeelding

Hulp gezocht

Hij hoopt nu vooral te bereiken dat hij kan gaan samenwerken met IT-organisaties, gebruikers en overheidsinstanties om zijn concept verder te ontwikkelen. Dat begint met het verzamelen van veel data om mee te testen. “Na een jaar coderen heb ik vooral behoefte aan goede en kwalitatieve data. Alle hulp is welkom!”

Download afbeelding

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2020/20200520-winnaar-young-impact-award-wil-verschil-maken-in-het-leven-van-patienten.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.