Nieuwscentrum
masthead Noah in Philips Stadion l

jul 24, 2019

Noah pakt door! 

Gemiddelde leestijd: 4-6 minuten

        

Competitie spelen in een voetbalteam dat meedoet aan toernooien en waarbij je wekelijks training krijgt. Het lijkt zo normaal maar voor sommige kinderen is dat helemaal niet vanzelfsprekend. Ook niet voor Noah (17) maar hij gaat er iets aan doen. Nadat Young Impact bij de jeugdzorgorganisatie waar hij verblijft langskwam voor een workshop, maakte hij zijn challenge aan op de website van Young Impact. Zijn droom maakte indruk. Young Impact wilde hem helpen en schakelde de Philips Foundation in, die hem komende tijd ook koppelt aan de PSV Foundation.

 

We volgen Noah’s weg naar het realiseren van zijn droom: Een eigen voetbalteam oprichten, inclusief competitie en toernooien. Zodat ieder kind kan deelnemen en een pot voetbal kan spelen. 

 

Want dit is niet zomaar voor ieder kind weggelegd. Noah woont sinds november 2018 in een huis van een jeugdzorgorganisatie, onder begeleiding van medewerkers. Hij woont daar samen met nog negen andere jongeren die niet meer thuis kunnen wonen. Die situatie maakt het lastig om in teamverband te sporten.  Juist daarom vindt Noah zijn droom belangrijk en wil hij de mogelijkheid om in een team te voetballen realiseren voor ieder kind. 

 

Op de PSV Fandag komt Noah samen met zijn toekomstige teamgenoten inspiratie opdoen. Noah vertelt enthousiast dat zijn vriend Thijmen waarschijnlijk linksmidden of achter de spitspositie gaat spelen. Maar naast de individuele rollen, is natuurlijk het grotere geheel van belang. Waar moet een team volgens Noah aan voldoen? 

Ten eerste moet iedereen meedoen, en ze moeten de kans krijgen om te spelen. Iedereen moet samenwerken, ruzies oplossen en zaken uitspreken met elkaar.

Noah (17)

Teamspirit

“Ten eerste moet iedereen meedoen, en ze moeten de kans krijgen om te spelen. Teams moeten ingedeeld worden op leeftijd, dat werkt het beste.” Hij vervolgt: “Iedereen moet samenwerken, ruzies oplossen en zaken uitspreken met elkaar.” Zowel jongens als meiden zijn welkom in het team. Ook Lishaira, een vriendin van Noah, komt in het team. Haar positie? “Dat weet ik eerlijk gezegd nog niet. We moeten eerst verder het team vormen en dan wordt vanzelf duidelijk wie de beste is voor welke positie”.

 

Volgens Noah gaat een team verder dan alleen het voetbalveld. Teamspirit is belangrijk en daar moet ook aan gebouwd worden. Regelmatig samen afspreken en leuke dingen doen buiten het veld, het hoort er allemaal bij. Noah weet zelfs al op welke avonden het team bij elkaar komt.  “Elke maandag heeft jeugdzorg een thema-avond. Die avond wil ik gebruiken om als team dichter tot elkaar te komen. Dinsdag en donderdagavond gaan we trainen. Dat moet wat later op de avond, omdat veel van ons werken. Zo kan iedereen meedoen.”

Regelwerk 

Naast het spel, komt er veel meer bij kijken om een voetbalteam op te richten. Noah kan dat beamen en een tip die hij andere jongeren wil meegeven: “Het is een hoop regelwerk, zorg dat je zelf de touwtjes in handen hebt en duidelijk voor ogen hebt wat je wilt. Het gaat niet meer alleen over het voetballen zelf. Maar alles wat er bij komt kijken buiten het potje zelf.” Maar Noah vervolgt gemotiveerd: “Zoals Johan Cruijf het zou zeggen, ieder nadeel heb z’n voordeel.” Gelukkig krijgt hij de nodige support om zijn droom te realiseren. 

Noah afbeelding

Onder andere Young Impact helpt Noah bij het najagen van die droom. De organisatie gelooft dat jongeren de wereld kunnen veranderen en dat juist zij de energie en het talent hebben om impact te maken. Young Impact en de Philips Foundation delen het geloof dat er altijd een manier is om het leven beter te maken. Samen willen zij jongeren verbinden en inspireren om een positieve impact te hebben. Philips Foundation steunt Young Impact dan ook al sinds de oprichting en richt zich daarbij vooral op groepen jongeren waarbij veel zaken niet vanzelfsprekend zijn. 

Teambuilding

Om het teamverband te versterken, bezoeken ze als team ook de wedstrijd PSV - VFL Wolfsburg. Deze internationale oefenwedstrijd gebruikt PSV om te laten zien wat ze in huis hebben. Voor Noah en zijn teamgenoten een mooi inspiratiemoment.  Het voetbal kon beter, maar ze gaan geïnspireerd en vol energie terug naar huis. 

Deel één van Noah’s stappenplan zit erop. Met de hulp van de Philips Foundation en Young Impact heeft hij al flinke stappen gemaakt. De werving van teamleden is in volle gang, de trainingsdagen liggen vast en het eerste teamuitje is een succes. 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2018 een omzet van 18,1 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Over Philips Foundation

De Philips Foundation is een geregistreerde liefdadigheidsorganisatie die in juli 2014 is opgericht als het centrale platform voor de MVO-activiteiten van Philips. In het verlengde van Duurzaam Ontwikkelingsdoelstelling 3 (Verzeker een goede gezondheid en promoot welvaart voor alle leeftijden) en 17 (Versterk de implementatiemiddelen en revitaliseer het wereldwijd partnerschap voor duurzame ontwikkeling) van de Verenigde Naties, heeft de Philips Foundation als missie de ongelijkheid in de gezondheidszorg terug te dringen door achtergestelde gemeenschappen toegang te bieden tot hoogwaardige gezondheidszorg. Dit doen we door gebruik te maken van de expertise, innovatieve producten en oplossingen van Philips, door samen te werken met belangrijke partners over de hele wereld en door financiële steun te bieden aan samenwerkingsactiviteiten. Meer informatie over de Philips Foundation is te vinden op www.philips-foundation.com.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Over Young Impact

Young Impact gelooft dat jongeren de wereld positief kunnen veranderen. Allemaal.

Dat zij de energie en het talent hebben om impact te maken. Impact op anderen, op de wereld, op henzelf.Wij verbinden ze. Laten ze elkaar inspireren. Het ene verhaal is de inspiratie voor een volgend verhaal. Samen zetten we iets in beweging, samen maken we positieve impact. Stap voor stap. Verhaal voor verhaal. Grote impact start met een kleine beweging. Het enige wat ze nodig hebben is een vonk, dat kleine beetje energie dat ambitie en talent in beweging zet. Wij zijn die vonk, we start something. Wij zijn Young Impact.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Over PSV Foundation

PSV draagt al meer dan honderd jaar op een positieve manier bij aan de hedendaagse maatschappij. De maatschappelijke sportvereniging voor Philips-medewerkers is uitgegroeid tot een internationale voetbalclub waar betrokken ondernemen hoog in het vaandel staat. Sinds januari 2017 zijn deze maatschappelijke activiteiten van PSV ondergebracht in de PSV Foundation. De PSV Foundation wil verbondenheid stimuleren, voetbal- en levensvaardigheden positief beïnvloeden en een gevoel van trots creëren. Het doel van de stichting is het aanmoedigen en ondersteunen van iedereen die deelgenoot is van een programma van de maatschappelijke stichting.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2019/20190724-noah-pakt-door.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.