masthead Opening Windpark Krammer helpt Philips in 2020 volledig CO2 neutraal te zijn Foto Frank van Beek 1 l

mei 15, 2019

Opening Windpark Krammer helpt Philips in 2020 volledig CO2-neutraal te zijn

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

     

Koning Willem-Alexander opende deze middag Windpark Krammer in Bruinisse. Het Zeeuwse windpark bestaat uit 34 windturbines op en rond de Krammersluizen. Samen leveren deze turbines circa 102 megawatt aan groene stroom. Vergelijkbaar met de energiebehoefte van 100.000 huishoudens. Afnemer van de groene stroom is een consortium van bedrijven bestaande uit Philips, DSM, Google, en Nouryon. 

 

“Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze strategie, het zit in de haarvaten van ons bedrijf”, aldus Henk Valk, CEO van Philips Benelux. “Groene stroom past naadloos in onze ambitie om in 2020 wereldwijd CO2-neutraal te zijn. Ook hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de levens van miljarden mensen. Al onze activiteiten in Nederland worden op deze wijze aangedreven door Nederlandse windenergie.

Voor Philips is de opening van Windpark Krammer een belangrijke mijlpaal. Tezamen met Windpark Bouwdokken bij Werkeiland Neeltje Jans, dat sinds maart 2018 de eerste groene stroom levert, wordt hierdoor 100% van de activiteiten van Philips in Nederland aangedreven door Nederlandse windenergie. Daarmee is het gezondheidstechnologiebedrijf hard op weg om de doelstelling te bereiken om in 2020 wereldwijd volledig CO2-neutraal te zijn.

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze strategie, het zit in de haarvaten van ons bedrijf. Groene stroom past naadloos in onze ambitie om in 2020 wereldwijd CO2-neutraal te zijn.

Henk Valk

CEO van Philips Benelux

De windparken Krammer en Bouwdokken in Nederland en windpark Los Mirasoles in de Verenigde Staten generen meer dan de helft van de totale elektriciteitsbehoefte van het gezondheidstechnologiebedrijf. 

Grootste burgerinitiatief van Nederland

Windpark Krammer is het grootste burgerinitiatief van Nederland. De bijna 5000 leden van energiecoöperaties Deltawind (Zuid-Holland) en Zeeuwind (Zeeland) zijn in 2009 gestart met de plannen voor de ontwikkeling van Windpark Krammer. In februari 2017 is gestart met de bouw. Windpark Krammer ligt in Natura-2000 gebied. Bij het ontwerp van het windpark is rekening gehouden met het behoud en de bescherming van de flora en fauna in het gebied.

Inkoop-consortium

Philips, DSM, Google, en Nouryon hebben gezamenlijk een inkoop-consortium voor groene energie opgericht. De vier bedrijven verbruiken een aanzienlijke hoeveelheid energie in Nederland. Door samen te werken, leveren ze een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de Nederlandse doelstelling voor hernieuwbare energie van 14% in 2020.

 

In oktober 2016 en januari 2017 sloten de bedrijven langlopende overeenkomsten die de bouw van Windpark Krammer en Windpark Bouwdokken mogelijk maakte. Deze windparken hebben een totale capaciteit van meer dan 140 MW, genoeg om ongeveer 140.000 huishoudens van stroom te voorzien.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.