Nieuwscentrum
masthead Philips Ambient Experience l

dec 12, 2018

Nederlands eerste acute kinderbehandelkamer met Ambient Experience geopend

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

      

Het Franciscus Vlietland ziekenhuis in Schiedam opende onlangs als eerste ziekenhuis in Nederland een kindvriendelijk ingerichte acute behandelkamer met Philips Ambient Experience Systeem. Met de nieuw ingerichte behandelkamer kan spoedeisende hulp aan kinderen worden verleend, waarbij het Ambient Experience Systeem de patiënten kalmeert en daarmee stress en pijn reduceert. 

Wij willen het een kind zo comfortabel mogelijk maken, daar helpt dit systeem écht bij.

Daphne Janssen

Kinderarts Franciscus Vlietland ziekenhuis

Het door Philips ontwikkelde systeem zorgt met een combinatie van dynamisch licht, kleur, beeld en geluid voor een patiëntervaring die de aandacht van de behandeling afleidt. Met filmpjes van bijvoorbeeld Finding Nemo of een tropisch regenwoud wordt een positieve, rustgevende omgeving voor patiënten en familie gecreëerd. 

Ambient Experience Franciscus Vlietland

Terwijl de patiënten zich concentreren op hun omgeving, kan de arts of verpleegkundige op deze manier makkelijker pijnlijke of vervelende medisch ingrepen of behandelingen uitvoeren. Kinderarts Daphne Janssen Van het Franciscus Vlietland ziekenhuis: "Door ze af te leiden, ervaren zij minder stress en hopelijk ook minder pijn. Wij willen het een kind zo comfortabel mogelijk maken, daar helpt dit systeem écht bij."

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2018/20181212-nederlands-eerste-acute-kinderbehandelkamer-met-ambient-experience-geopend.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.