masthead 20180801 RTL Nieuws Hans Hofstraat L

aug 02, 2018

Hans Hofstraat (Philips Research) bij RTL Nieuws over belang van technische opleidingen en Artificial Intelligence

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

      

Hans Hofstraat is vicepresident van Philips Research op de High Tech Campus in Eindhoven. Bij RTL Nieuws benadrukte hij het belang van technische opleidingen: “Techniek is de sleutel tot onze toekomstige welvaart en biedt oplossingen voor de grote uitdagingen in onze gezondheidszorg, meer geld voor technische studies is geen kostenpost, maar een investering in het belang van ons allen”.

Artificial Intelligence belangrijk voor ontwikkeling gezondheidszorg

Voor Philips, als bedrijf gespecialiseerd in gezondheidstechnologie, is de inzet van nieuwe vormen van techniek essentieel. Daarbij gaat het er vooral om wat de techniek kan betekenen voor onze samenleving. Het is de doelstelling van Philips om in 2025 het leven van 3 miljard mensen wereldwijd te verbeteren met behulp van medische technologie. 

Hans Hofstraat (Philips Research) bij RTL Nieuws over belang van technische opleidingen en Artificial Intelligence

“Artificial Intelligence wordt instrumenteel voor het verbeteren van de kwaliteit van de gezondheidszorg en het beteugelen van de zorgkosten”, aldus Hans. “Het potentieel van Artificial Intelligence om de gezondheidszorg te verbeteren is grenzeloos. Het biedt een unieke kans om maximaal te profiteren van de digitalisering van de zorg. Zo kan Artificial Intelligence zorgprofessionals helpen om de explosief toenemende hoeveelheden diagnostische en klinische gegevens inzichtelijk te maken voor volledig geïntegreerde gezondheidszorg, die meer voorspellend en nauwkeuriger is: precieze diagnose en gepersonaliseerde therapie, met betere uitkomsten voor de patiënt.”

Menselijke kant van de zorg

Philips combineert Artificial Intelligence en andere technologieën met kennis van de klinische, operationele of persoonlijke context om in te spelen op de continue veranderende omstandigheden en behoeften van de gezondheidszorg, oftewel: ‘adaptive intelligence’. De inzet van ‘adaptive intelligence’ ondersteunt professionals in de zorg om betere uitkomsten te realiseren tegen lagere kosten, en helpt hen bij het verlichten van routinematige werk, zodat er meer tijd overblijft voor de menselijke kant van de zorg.

Het potentieel van Artificial Intelligence om de gezondheidszorg te verbeteren is grenzeloos. Het biedt een unieke kans om maximaal te profiteren van de digitalisering van de zorg. Zo kan Artificial Intelligence zorgprofessionals helpen om de explosief toenemende hoeveelheden diagnostische en klinische gegevens te gebruiken om volledig geïntegreerde gezondheidszorg mogelijk te maken die voorspellend en nauwkeuriger is.

Hans Hofstraat

Vicepresident Philips Research

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.