Veel (chronische) zorg wordt door de coronacrisis niet verleend. Chronisch zieke patiënten durven niet naar de praktijk of poli te komen en dreigen te verslechteren. Tegelijkertijd bellen er veel bezorgde patiënten over hun zorgen rond het virus. Een deel van de zorgverlening raakt daardoor overbelast terwijl andere zorg, zoals die voor diabetes, astma, hart- en vaatziekten, Parkinson en dementie niet verleend wordt.
3,5 miljoen patiëntcontacten per week zijn afgezegd.
40% van de reguliere zorg ligt stil.
90.000 artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals kunnen hun vak niet uitoefenen.*
Bron: Zorgadviesbureau Gupta Strategists
Het crisispakket voor zorg op afstand ondersteunt u bij het aanpakken van deze uitdagingen. Doordat u op afstand inzicht verkrijgt in uw volledige patiëntenpopulatie en de bijbehorende zorgvraag en risico's, kunt u de druk op uw zorgverleners verlichten. Zo creëert u ruimte voor het herstarten van de reguliere zorg voor uw chronische patiënten die u kunt uitbreiden met slimme oplossingen rondom preventieve zorg en educatie op afstand.
Met dit pakket legt u de basis voor online zorg na de crisis. Niet alleen voor chronisch zieke patiënten, maar voor de gehele populatie. Zo weten uw patiënten dat ze in beeld blijven bij hun zorgverlener. En kunt u, door uw patiënten continu online te ondersteunen, samenwerken in het netwerk rondom de patiënt en de zorg op de juiste plek in de keten leveren.
We verlichten de enorme druk die nu op de zorg staat”
Groene Hart Ziekenhuis
Thuismeten bespaart ons tijd en kosten”
Gezondheidscentrum Dillenburg
Zorg op afstand is de nieuwe normaal voor onze patiënten”
UMC Utrecht
Omdat huisarts en cardioloog samenwerken in hetzelfde dossier maken we de zorg nog persoonsgerichter”
Zorggroep Synchroon
Hoe Philips wereldwijd omgaat met de situatie rondom het coronavirus (COVID-19)
You are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit the Philips USA website.
Ik begrijp het