Embolisatie bij een aneurysma

Behandeling van cerebrale aneurysma's

Pictogram neurovasculair

Goed zicht en efficiënte navigatie bij de behandeling van cerebrale aneurysma's

 

Nieuwe instrumenten kunnen moeilijk te visualiseren zijn bij de behandeling van cerebrale aneurysma's, wat kan leiden tot een langere proceduretijd. Daarom is superieure 2D- en 3D-beeldvorming belangrijker dan ooit voor de besluitvorming in verband met de behandeling en de plaatsing van instrumenten en voor efficiënt stralingsdosisbeheer.

Uitgelichte producten voor deze procedure

Azurion systeem voor beeldgeleide therapie

Azurion 7 B20/15-systeem voor beeldgeleide therapie

Ga voor een bredere neurologische dekking en meer flexibiliteit met toonaangevende 20-inch frontale en 15-inch laterale platte detectoren

Maakt de details van complexe misvormingen en minder radiopake flowdiverters volledig zichtbaar

Ontworpen voor verbetering van de behandeling en ondersteuning van effectieve geleiding terwijl u werkt

Ervaar een eenvoudige, soepele klinische workflow met de speciale neurofuncties

Beoordeel de invloed van flowdiverters onmiddellijk

Beoordeel de invloed van flowdiverters onmiddellijk


Het is van cruciaal belang dat de invloed van flowdiverters op de bloedstroom onmiddellijk kan worden beoordeeld tijdens de behandeling. AneurysmFlow zet informatie van een SmartCT Angio-acquisitie en 2D DSA-flowsequenties om naar kwantitatieve flowwaarden. Deze waarden worden gebruikt voor het visualiseren en kwantificeren van bloedstroompatronen vóór en na gebruik van de flowdiverter bij cerebrale aneurysma's.

Visualisatie met hoge resolutie op basis van één rotatieangiografierun

3D-visualisatie met hoge resolutie op basis van één rotatieangiografierun


SmartCT Angio is een röntgenacquisitietechniek waarmee op basis van één rotatieangiografierun een volledige 3D-visualisatie met hoge resolutie van de cerebrale vaatstructuur wordt gegenereerd. De techniek wordt aangestuurd via het touchscreen bij de tafel en kan helpen de zichtbaarheid van kronkelige of complexe anatomie die mogelijk niet zichtbaar is op een 2D- of DSA-beeld te verbeteren.

  Klinische oplossingen voor de behandeling van cerebrale aneurysma's

  Infographic afbeelding

  Verbeter de risicobeoordeling

  Verbeter de risicobeoordeling

  MR-CT Roadmap biedt de mogelijkheid om live fluoroscopie over een eerder verworven SmartCT Angio- of MR-angio-scan te leggen voor het visualiseren van laesieranden en bijbehorende vascularisatie ten behoeve van risicobeoordeling. Hergebruik van vooraf verkregen gegevens is handig voor röntgendosis- en contrastmiddelbeheer.

  Bekijk duidelijke beelden van hersenperforators en complexe instrumenten

  Bekijk duidelijke beelden van hersenperforators en complexe instrumenten

  Verbeter de visualisatie van endovasculaire stents, flowdiverters en andere instrumenten, evenals bloedvatmorfologie tot op perforatorniveau met behulp van SmartCT Vaso. Deze acquisitietechniek is gebaseerd op een Cone Beam CT-scan en een intra-arteriële contrastinjectie. Deze wordt steeds vaker gebruikt voor het controleren van de positionering van flowdiverterstents tijdens de nazorg voor aneurysma's waarvoor flowdiverterstents zijn geplaatst.

  Navigeer nauwkeurig met behulp van dynamische 3D-beeldgeleiding

  Navigeer nauwkeurig met behulp van dynamische beeldgeleiding

  SmartCT Roadmap verbetert de visualisatie van overlappende bloedvaten voor nauwkeurige navigatie van de voerdraad en de katheter door een complexe vaatstructuur. SmartCT Roadmap biedt hoogwaardige precisie met realtimecompensatie van kleine bewegingen van de gantry, de tafel of de patiënt.

  Visualiseer bloedstroompatronen om de nauwkeurigheid te ondersteunen

  Visualiseer bloedstroompatronen om de nauwkeurigheid te ondersteunen

  Visualiseer laesieranden en de bijbehorende vascularisatie voor nauwkeurigere navigatie door complexe pathologieën terwijl u onnodig contrast vermindert en de röntgendosis efficiënt beheert met AneurysmFlow.

  Verbeter de zichtbaarheid van de cerebrale vaatstructuur

  Verbeter de zichtbaarheid van de cerebrale vaatstructuur

  Roadmap Pro is een geavanceerde roadmap met dubbel contrast die helpt de zichtbaarheid van overlappende bloedvaten te verbeteren terwijl de blootstelling aan straling evenwichtig blijft. De roadmap kan worden aangepast om de spoelpositie tijdens het plaatsen van de spoel weer te geven.

  Visualiseer kronkelige pathologieën met behulp van hoogwaardige 3D-beeldvorming

  Visualiseer kronkelige pathologieën met behulp van hoogwaardige beeldvorming

  SmartCT Angio biedt binnen een paar seconden een volumetrische weergave ter ondersteuning van de beoordeling van de locatie, de grootte, de 'nek' en de ernst van het aneurysma ten behoeve van de behandelingsplanning. 3D-volumes worden gevisualiseerd met een hoge ruimtelijke resolutie en automatische compensatie van patiëntbewegingen.

  Controleer op periprocedurele bloedingen

  Controleer op periprocedurele bloedingen

  Gebruik SmartCT Soft Tissue-beeldvorming in de Neurovascular Suite om te controleren of de behandeling geslaagd is en om eventuele bloedingen vast te stellen.

  Bereken de bloedstroom na behandeling

  Bereken de bloedstroom na behandeling

  AneurysmFlow evalueert veranderingen in de bloedstroom in het aneurysma door de verandering in de Mean Aneurysm Flow Amplitude (MAFA-ratio of gemiddelde amplitude van aneurysmaflow) vóór en na plaatsing van de flowdiverter te berekenen.

  Workflow-innovaties voor efficiënte behandeling van cerebrale aneurysma's


  Azurion biedt een aantal workflow-innovaties die zijn ontworpen om dienstdoend personeel efficiënt en gemakkelijk te laten werken met volledige focus op de patiënt en om de stralingsdosis te beheren tijdens de behandeling van cerebrale aneurysma's.

  Azurion Biplane B20/12

  Scherpe, bewegingsvrije bloedvaten bij een lage dosis

  ClarityIQ wiel

  ClarityIQ-technologie verlaagt de patiëntdosis met 75% bij neuro-DSA1 en biedt een gelijkwaardige beeldkwaliteit als een systeem zonder ClarityIQ. Dankzij de automatische bewegingscompensatie worden schedel- en bewegingsartefacten verwijderd, wat van essentieel belang is bij de plaatsing van kleine instrumenten bij de schedelbasis.

  Dosis beheren en workflow vereenvoudigen

  Nul dosis positionering

  Zero Dose Positioning helpt u de dosis te verlagen door het mogelijk te maken om de tafel te pannen, de tafelhoogte te wijzigen of het röntgensysteem in te stellen op Last Image Hold om de nieuwe middenpositie te bepalen. Zo kunt u uw volgende run voorbereiden zonder fluoroscopie te gebruiken.

  Volledige bediening bij de tafel

  Volledige bediening bij de tafel

  Biedt directe toegang tot en volledige controle over preoperatieve diagnostische scans, patiëntgegevens en planningshulpmiddelen bij de tafel, zodat u tijd kunt besparen en niet onnodig in en uit het steriele gebied hoeft te lopen.

  Verkort de voorbereidingstijd in het lab met 12% met behulp van ProcedureCards

  Verpleegkundige die de gegevens controleert

  Met ProcedureCards2 wordt de systeemconfiguratie gestroomlijnd en gestandaardiseerd en kan het aantal voorbereidingsfouten worden verlaagd. Selecteer de Aneurysm ProcedureCard om het systeem in te stellen zoals u dat wilt.

  Gebruik de neurohoofdsteun om het aantal bewegingsartefacten te helpen beperken

  Neurohoofd steun

  Kan worden gebruikt om onrustige patiënten rustig te houden met bewuste sedatie om bewegingsartefacten tijdens de procedure te helpen beperken.

  Ontdek verschillende neurovasculaire procedures met beeldgeleide therapie

  • Behandeling van ischemische beroerte

   Behandeling van ischemische beroerte

   Wees klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan bij de behandeling van ischemische beroerte.

   Klik hier voor meer informatie
  • AVM-behandeling

   AVM-behandeling

   De geavanceerde oplossingen voor neurovasculaire beeldvorming van Philips ondersteunen betrouwbare planning, medische bewaking en behandelingsbeslissingen voor AVM-interventies.

   Klik hier voor meer informatie

  Referenties

   

  1. Söderman M, Holmin S, Andersson T, Palmgren C, Babic D, Hoornaert B. Image noise reduction algorithm for digital subtraction angiography: clinical results. Radiology. 2013 Nov;269(2):553-60. De resultaten van de toepassing van dosisverlagingsmethoden variëren afhankelijk van de klinische taak, de patiëntgrootte, de anatomische locatie en de klinische praktijk. De interventieradioloog, die zo nodig wordt geassisteerd door een fysicus, moet voor elke specifieke klinische taak de geschikte instellingen bepalen. Resultaten op basis van DSA Dose Area Product per frame van een prospectief gerandomiseerd onderzoek met 20 patiënten in één centrum. DSA-runs voor Allura Xper met ClarityIQ en Allura Xper zonder ClarityIQ zijn op het frontale en het laterale kanaal verkregen bij dezelfde patiënt onder dezelfde omstandigheden met betrekking tot geometrie, gezichtsveld en injectieprotocol. De beeldkwaliteit werd gebaseerd op een subjectieve beoordeling (score 1-5, waarbij 1 = zeer slecht en 5 = uitstekend; geblindeerde beoordeling door 3 radiologen die bij het onderzoek betrokken waren).

  2. In een simulatieonderzoek met meer dan 60 gebruikers wereldwijd, met resultaten die werden verkregen tijdens gebruikerstests tussen november 2015 en februari 2016. De tests werden ontwikkeld en uitgevoerd door Use-Lab GmbH, een onafhankelijk en objectief bedrijf dat bruikbaarheidstests ontwikkelt, adviseert over de uitvoering daarvan en gebruikersinterfaces ontwerpt. Bij de tests waren 31 clinici uit de VS (16 artsen en 15 technici) en 30 clinici uit Europa (15 artsen en 15 technologen) betrokken, die procedures met Azurion uitvoerden in een gesimuleerde interventionele labomgeving.

  We gaan graag met je in gesprek.

  Hoe kunnen we je helpen?

  1
  Selecteer je interessegebied
  2
  Contactgegevens

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.