Verhoogde performance dankzij next-gen Ultrasound

Wat voor een nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden brengt Release 6.0 de Philips EPIQ- en Affiniti echografiegebruikers?

We willen u graag informeren en inspireren, dus meld u aan wij houden u op de hoogte van de laatste Medisch Perspectief artikelen.

Philips lanceerde dit jaar Release 6.0 voor het Philips EPIQ- en Affiniti-echografieportfolio. Deze release biedt nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden voor Ultrasound gebruikers. Medisch Perspectief ging in gesprek met Carmen Silverstandt, Modality Sales Leader van Ultrasound in de Benelux, om beter te begrijpen welke de meerwaarde dit biedt en voor welke gebruikers release 6.0 met name een verschil maakt.

Gemiddelde leestijd: 
3-5 minuten

Waarom Release 6.0?

Binnen ons zorgstelsel worden ziekenhuizen continu uitgedaagd om kwalitatief betere en kosteneffectieve zorg te leveren. Hoogwaardige echografie vereist tegenwoordig betere klinische informatie uit elke scan, snellere, meer consistente en beter uitvoerbare onderzoeken voor meer diagnostische zekerheid, zelfs voor technisch moeilijk te scannen patiënten.  

 

Met release 6.0 voegen we functionaliteiten toe die gebruikers nog beter in staat stellen om aan deze uitdaging tegemoet te komen. Vanuit Philips werken wij doorlopend aan betekenisvolle innovaties, om zorgverleners nog beter te ondersteunen in hun taken. Release 6.0 bundelt een reeks innovaties die volgens ons een aanzienlijke impact gaan hebben in de dagelijks praktijk.

Wat zijn dan de belangrijkste voordelen van release 6.0 voor gebruikers?

Naast een aantal voordelen voor heel specifieke medische specialismen, zijn er twee grote verbeteringen die gebruikers zullen ervaren. Ten eerste is de workflow verbetert, door standaard integratie van oplossingen zoals het verbergen of weergeven van fabrieks-presets, toegang tot annotaties/bodymarkers en de opties om native capturing uit te schakelen bij reguliere beeldvorming. Gebruikers kunnen ook 3D/4D-presets opslaan en de oriëntatie behouden. 

 

Daarnaast is ook XRES Pro, de nieuwe generatie van image processing standaard voorzien. Bij realtime beeldsnelheden maakt XRES Pro gebruik van multiparametrische precisie-filters die de beeldelementen onderverdelen, deze gegevens analyseren en vervolgens geavanceerde algoritmen toepassen om de randen en interfaces aan te scherpen en superieure weefselconsistentie te bieden. Met XRES Pro kunnen gebruikers het niveau van de verbetering volledig aanpassen aan de vereisten voor klinische beeldvorming voor een verhoogd diagnostisch vertrouwen bij vrijwel alle patiënten. 

XRES pro

Op welke specialismen werd er specifiek gefocust voor deze release?

Er zijn drie domeinen waar er bij het ontwikkelen van release 6.0 heel veel aandacht aan is besteed: algemene beeldvorming (radiologie, maar ook vaatdiagnostiek en interne geneeskunde), verloskunde en gynaecologie en pediatrische beeldvorming. Voor de volledig details verwijs ik geïnteresseerden graag door naar de productbrochures, maar ik licht per specialisme één kernpunt uit. 

 

Voor algemene beeldvorming is dit wat mij betreft de ontwikkeling van een Philips AAA Model (voor abdominale aorta-aneurysma's). Het huidige zorgprotocol voor AAA's vereist een mix van 2D-echografie en Computed Tomography Angiography (CTA), maar beide methoden hebben nadelen: variabiliteit tussen gebruikers bij 2D-echografie en blootstelling van de patiënt aan hoge doses straling en nefrotoxisch contrastmiddel bij CTA. Het Philips Abdominal Aortic Aneurysm Model detecteert, segmenteert en kwantificeert 3D-echografiegegevens voor gebruik bij bewaking van native of post-EVAR Abdominale Aorta-Aneurysma's. Het levert belangrijke metingen, waaronder de maximale anterior-posterior diameter, het partiëel volume en de middellijn in het hele volume van de echografische 3D-aquisitie.  

Philips AAA model

Voor gebruikers betekent dit dat vele features die eerder enkel voor EPIQ-systemen beschikbaar waren, nu ook toegankelijk worden voor Affiniti.

Carmen Silverstandt

Modality Sales Leader van Ultrasound Philips Benelux

Voor verloskunde en gynaecologie werden er niet alleen nieuwe presets ontwikkeld voor de V9-2 transducer, maar ook TrueVue Pro en Flexvue 2.0. TrueVue Pro voegt nieuwe functies toe aan de TouchVue-functie. De nieuwe GPU (Graphics Processing Unit) verbetert de prestaties, resulterend in snellere touchscreen-overgangstijden en betere volumebeeldkwaliteit. Gebruikers kunnen nu via het touchscreen elementen vormgeven, wissen en knijpen en zoomen. FlexVue 2.0 en Orthogonal View bevatten twee nieuwe functies voor gedetailleerde OB-/GYN-anatomiebeoordeling. 

 

Tot slot pediatrie. Pediatrisch radiologen werken met kleine, kwetsbare patiënten. Echografie is ideaal voor pediatrische diagnostiek: het vereist in de regel geen sedatie en de patiënt wordt niet blootgesteld aan ioniserende straling. De mC12-3 PureWave-arraytransducer is speciaal ontwikkeld voor snelle, betrouwbare en niet-belastende beeldvorming die is afgestemd op de specifieke behoeften van kinderen.

Philips TrueVue Pro

MC12-3 PureWave-arraytransducer

MC12-3 Transducer 

De mC12-3 PureWave-arraytransducer is onze eerste micro-convex PureWave-transducer voor pediatrische beeldvorming. Klinische beelden van superieure kwaliteit faciliteren het nemen van cruciale klinische beslissingen. Doordat echografie de klinische diagnose beter ondersteunt is er ook minder noodzaak voor aanvullende, dure onderzoeken met ioniserende straling.

  • Ergonomisch design met afgeronde randen en contouren voor optimaal patiëntcomfort 
  • Langere, dunnere kabel voor nog flexibelere beeldvorming op de NICU 
  • Pediatrische presets Preemie Head, Neonatal Head, Ped Abd en Ped Bowel

Wat betekent deze release voor het Philips ultrasound portfolio?

Release 6.0 is beschikbaar voor de EPIQ- en Affinti-platformen, die op basis worden uitgebreid met bovenstaande functionaliteiten. Met name voor het Affiniti-platform, ons high-end Ultrasound portfolio, betekent dit een fikse aanvulling. Zo zullen Affinit-sytemen nu ook gebruik kunnen maken van de L12-3 Ergo transducer, Tumorcontour, ElastQ imaging op C5-1 (een niet-invasieve optie voor de beoordeling van weefselstijfheid met ‘shear-wave’ elastografie). 

 

Op deze manier breiden we de capaciteiten van ons high-end portfolio verder uit. Voor gebruikers betekent dit dat vele features die eerder enkel voor EPIQ-systemen beschikbaar waren, nu ook toegankelijk worden voor Affiniti. Beide portfolio’s krijgen ook tal van uitbreidingen die met name relevant zijn voor de eerder benoemde klinische domeinen.

Meer weten over release 6.0?

Download de brochure voor meer informatie en technisch details door het formulier hieronder in te vullen.

 

 

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van gezondheidszorg? Meld u gratis aan voor de Medisch Perspectief nieuwsbrief.

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*

Contact details

*
*
*

Bedrijfsgegevens

*
*
*

*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.

We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.

*
*

Final CEE consent

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.