Betere patiëntenzorg door vroegtijdige signaalherkenning

Patiëntveiligheid staat voorop bij zorgverleners. Philips ondersteunt ze daarin met het innovatieve IntelliVue Guardian Early Warning Score-systeem (Guardian EWS), dat al in een vroeg stadium subtiele tekenen van achteruitgang bij de patiënt herkent. Guardian EWS helpt zorgverleners tijdig te interveniëren en daarmee de algehele kwaliteit van de patiëntenzorg verder te verbeteren.
De voordelen van Philips Guardian Early Warning Score

• Helpt in de vroege opsporing en interventie van de patiënten met een risico op achteruitgang

• Helpt standaardiseren

• Zeer configureerbaar

• Vergemakkelijkt de communicatie

• Soepeler workflows, vermindert kans op fouten

• Helpt bij connectiviteit en compliance beoordeling

• Biedt klinische waarnemingen toegevoegde waarde

Met Guardian EWS heeft de zorgverlener een uniek monitoringtool in handen om tekenen van achteruitgang in een vroeg stadium te signaleren. Guardian genereert geautomatiseerd alle vitale patiëntscores op een spot check monitor, maar ook via kabelloze sensoren. Zorgverleners beschikken daardoor op ieder gewenst moment, in één oogopslag, over alle benodigde informatie, eventueel via telecommunicatiesystemen. “Met Guardian neemt de patiëntveiligheid verder toe. Artsen en verpleegkundigen kunnen met een geruster hart flinke aantallen patiënten verzorgen,” vertelt Gert van Rheenen, accountmanager patiëntbewaking bij Philips Healthcare.

“Guardian is speciaal ontworpen om gemakkelijk en nauwkeurig tekenen van achteruitgang bij patiënten in een vroeg stadium te signaleren”

Centrale kwaliteitsborging met de spot check monitor

Parameters voor onder meer bloeddruk, ademhaling en zuurstofsaturatie worden continu gemonitord en geautomatiseerd samengebracht in één centraal punt, de spot check monitor, maar ook aan de bedzijde. Guardian is een aanvulling op de klinische observaties van de zorgverlener. Gert: “Guardian EWS kan als extra klinische monitoringtool dienen voor risicovolle patiënten op alle afdelingen. Het is hoogwaardige technologie voor acquisitie, analyse en export van vitale patiëntgegevens. Deze objectieve waarnemingen ondersteunen klinische observaties en stellen zorgverleners in staat sneller in te grijpen in bedreigende situaties. Ook kan het de patiënt een extra veilig gevoel geven, omdat er immers nog beter op hem of haar wordt gelet.”

 

Lees meer over het IntelliVue Guardian Early Warning Score-systeem (Guardian EWS)
 

Guardian EWS