NL
EN
Museum
Zomervakantie boordevol activiteiten

Zomervakantie boordevol activiteiten


Het Philips Museum heeft voor deze zomervakantie een uitgebreid programma samengesteld, vol interactieve en educatieve activiteiten voor het hele gezin. Van AI-exposities tot creatieve workshops en spannende speurtochten, er is voor ieder wat wils.

Interactieve AI-Expositie

Bezoekers kunnen de impact van kunstmatige intelligentie op ons dagelijks leven ontdekken in de nieuwe expositie brAInpower. Deze tentoonstelling laat zien hoe Philips bijdraagt aan technologische innovaties in de gezondheidszorg en andere sectoren. De expositie is ontworpen om op een toegankelijke en interactieve manier kennis te maken met de wereld van AI.

Creatieve workshops voor kinderen

De Museum Kids Factory keert terug met creatieve workshops voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De jonge deelnemers kunnen onder begeleiding hun eigen elektronische circuits bouwen en bewegende objecten zoals voertuigen met knipperende lichten maken. Voor kinderen van 4 en 5 jaar is er een aangepast programma met knutsel- en tekenactiviteiten. De workshops vinden plaats van 6 tot en met 12 juli, 20 tot en met 26 juli en 10 tot en met 16 augustus. Inschrijven kan via de website van het museum.

Historisch toneelstuk De Lamp

Het historische toneelstuk De Lamp vertelt het verhaal van het Lampenmaakstertje en de broers Gerard en Anton Philips. Het stuk geeft een kijkje in het leven en werk bij Philips & Co in 1891 en legt op een eenvoudige manier het proces van het maken van de eerste gloeilampen uit. De voorstelling is te zien van 13 tot en met 19 juli, 27 juli tot en met 1 augustus en 24 tot en met 30 augustus. Voorstellingen zijn om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur, en reserveren is niet nodig.

Minicolleges over techniekgeschiedenis

Voor wie meer wil weten over de rol van Philips in de techniekgeschiedenis, biedt het museum minicolleges aan. Deze worden gegeven door ervaren Philips-kenners en zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar. De colleges vinden plaats van 3 tot en met 8 augustus en van 17 tot en met 23 augustus, om 12.00 en 14.30 uur. Reserveren is niet nodig.

Familieactiviteiten

Daarnaast kunnen gezinnen deelnemen aan de tablet game Mission Eureka en de jongste bezoekers kunnen op zoek gaan naar verborgen symbolen in het museum met de Lampjes Speurtocht.

Met dit diverse aanbod aan activiteiten belooft het Philips Museum een onvergetelijke zomervakantie voor alle bezoekers. Voor meer informatie en inschrijvingen, bezoek de website van het Philips Museum.

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar sbhp@kpnmail.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


Algemeen receptie Philips Museum:
+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com


Boekingen en Sales:
+31 (0)6 29 12 30 86
boekingen-museum@philips.com

 

Pers:
+31 (0)6 81 09 07 68
info-museum@philips.com

 

 

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.