jul 03, 2020

Mentaal Beter lanceert nieuw cliëntenplatform in samenwerking met Philips

De landelijke ggz-instelling Mentaal Beter heeft in samenwerking met Philips een nieuw online cliëntenplatform gelanceerd. Mentaal Beter en haar cliënten kunnen nu via één digitaal platform uitgebreide online diensten gebruiken voor de behandeling van psychische klachten.

 

Met het digitale platform Engage van Philips VitalHealth hebben cliënten niet alleen een duidelijker overzicht van hun behandeling, maar ook meer eigen regie over hun herstel. Het doel is dan ook om cliënten zo goed mogelijk te betrekken bij hun behandeling. Naast het invullen van online vragenlijsten, het gebruikmaken van e-health modules en het chatten met een behandelaar, is er met Engage meer mogelijk. Cliënten kunnen ook hun behandeldoelen vastleggen, videobellen met hun behandelaar én gebruikmaken van het platform vanaf zowel smartphones, tablets, als pc’s. Engage wordt bij Mentaal Beter ook ingezet om wachttijden te verkorten: direct na inschrijving bij Mentaal Beter kan de cliënt de welkomstmodule doorlopen en starten met e-health modules, maanden wachten zonder dat de behandeling start is daarmee voorbij. 

 

Voor Martin de Heer, CEO van NL Mental Care Group waaronder Mentaal Beter valt, is dit nog maar het begin: “Engage is een belangrijke stap in de verdere digitalisering van de ggz. We willen het zodanig verder ontwikkelen, dat het ook gebruikt kan worden in combinatie met wearables. Met data die daarmee verzameld kan worden, zoals stressmetingen en bewegings- en slaappatronen, kunnen we de behandeling van psychische klachten nóg verder verbeteren. Ons partnerschap met Philips opent hiermee de deur om een belangrijke ontwikkeling in de ggz werkelijkheid te maken.”

Door digitalisering kunnen zorginstellingen hun cliënten beter ondersteunen in hun behandeltraject, zoals nu tijdens de COVID-19-pandemie. We hopen dat ons platform bijdraagt aan een betere zorg en behandelingen voor cliënten en het personeel ondersteunt.

Arjan Karens

General Manager Philips VitalHealth Benelux.

Het nieuwe ggz-cliëntenplatform is een uitbreiding op een reeds bestaand platform van Philips VitalHealth, waar voorheen alleen ziekenhuizen, huisartspraktijken, verpleeg- en verzorgingstehuizen en hun cliënten gebruik van maakten. Juist omdat het platform bij deze partijen al ingezet kan worden, zet dit de deur open voor toekomstige samenwerkingen in de regio tussen de ggz en andere zorginstellingen. 

 

“Het partnerschap en de samenwerking met Mentaal Beter is voor ons enorm belangrijk. Samen hebben we eraan gewerkt om ons bestaande platform Engage te optimaliseren voor de inzet in de ggz. Door digitalisering kunnen zorginstellingen hun cliënten beter ondersteunen in hun behandeltraject, zoals nu tijdens de COVID-19-pandemie. We hopen dat ons platform bijdraagt aan een betere zorg en behandelingen voor cliënten en het personeel ondersteunt,” zegt Arjan Karens, General Manager Philips VitalHealth Benelux. 

 

DIM approval nummer: 18090-00043860

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 81.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer

PR & Communications Manager Health Systems Benelux

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Martin de Heer ondertekent lancering in bijzijn van Bert Verdonck (Business Category Leader, Philips VitalHealth) Arjan Karens (General Manager, Philips VitalHealth Benelux) en Henk Bartels (ICT Manager Mentaal Beter)

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.