mrt 04, 2020

Philips en Paracelsus Klinieken in Duitsland gaan een strategisch partnerschap van 8 jaar met elkaar aan


Technologische innovaties, digitalisatie en op AI gebaseerde analyses van Philips stimuleren het voortdurende proces van duurzame transformatie bij Paracelsus Klinieken

Philips en Paracelsus Klinieken maakten bekend dat ze de komende acht jaar een strategisch partnerschap zijn aangegaan. Het samenwerkingsverband is gericht op voortdurende modernisering van de medische beeldvormingssystemen van Paracelsus Klinieken. Op basis van de zich ontwikkelende behoeften van het ziekenhuis biedt het samenwerkingsverband oplossingen waarmee de beschikbaarheid van beeldvormingssystemen wordt gemaximaliseerd en het gebruik van de apparatuur wordt gestandaardiseerd, door de inzet van digitalisering en procesoptimalisatie om verbeteringen in efficiëntie waar te maken, en tegelijkertijd de kwaliteit te verhogen.

Met Philips hebben we nu een partner naast ons die ons ondersteunt bij het uitbreiden van deze positie en het versterken van onze levensvatbaarheid in de toekomst met behulp van zijn kracht in innovatie en digitale competentie.

Dr. med. dr. jur. Martin Siebert

CEO van Paracelsus Klinieken

"Paracelsus zet zich in voor het bieden van geïntegreerde zorg dicht in de buurt bij mensen die in Duitsland wonen. Met Philips hebben we nu een partner naast ons die ons ondersteunt bij het uitbreiden van deze positie en het versterken van onze levensvatbaarheid in de toekomst met behulp van zijn kracht in innovatie en digitale competentie," zegt dr. med. dr. jur. Martin Siebert, CEO van Paracelsus Klinieken. Als exclusieve leverancier zorgt Philips voor de inkoop van nieuwe en vervangende beeldvormingssystemen, samen met het beheer en de training van onze werknemers daarvoor. De reikwijdte van levering omvat CT, MRI, angiografie, röntgen- en echosystemen. Philips biedt de grootst mogelijke flexibiliteit bij het ontwerp van een op maat gemaakte apparatenportefeuille die meegaat in de veranderende behoeften van klanten in de loop der tijd.

 

"Bij de aanpak van de uitdagingen in de toekomst is het bieden van de meest recente technologische innovaties slechts de eerste stap," zegt Peter Vullinghs, Senior Vice President, General Manager Philips GmbH Market DACH. "Met ons strategische partnerschap met Paracelsus willen we kwaliteit en efficiëntie stevig verankeren als de belangrijkste succesfactoren. Niet alleen op structureel niveau, maar ook op procesniveau. Het is de enige manier waarop we samen meer kunnen bereiken." 

 

"We werden overtuigd door het innovatieve concept voor digitalisering dat Philips bood," zegt Florian Distler, hoofd van Procurement Management Office bij Paracelsus Klinieken. "Deze digitale transformatie helpt ons ambulante, niet-ambulante zorg en revalidatie thuis met elkaar te verbinden."

Kunstmatige intelligentie (AI) bij toonaangevend onderzoek

Een van de geplande projecten bij Paracelsus en Philips is de installatie van Informatics AI Research Suite (IntelliSpace Discovery) van Philips in de Paracelsus Elena Kliniek in Kassel – een toonaangevende kliniek voor de behandeling van patiënten met de ziekte van Parkinson en aanverwante bewegingsaandoeningen in Duitsland. Paracelsus zal alle AI-mogelijkheden gebruiken van Informatics AI Research Suite (IntelliSpace Discovery) van Philips om het internationaal erkende geavanceerde onderzoek dat door de kliniek wordt uitgevoerd, te bevorderen, zodat nieuwe bevindingen over neurodegeneratieve ziektes hun weg vinden naar klinische zorg. Wetenschappers kunnen het AI-onderzoeksplatform gebruiken om hun eigen zelflerende algoritmes voor specifieke vragen te ontwikkelen. Daarnaast voorziet Philips de kliniek van innovatieve MR-technologie ter ondersteuning van diagnose en behandeling bij acute neurologische zorg.

Standaardisatie: sleutel tot kostenefficiëntie

Een team met consultants van de afdeling Healthcare Transformation Services van Philips zijn, samen met vertegenwoordigers van Paracelsus, al een optimalisatieproject voor echobeeldvormen gestart. Het team begint met een nauwkeurige analyse van de huidige inventaris, diagnostisch spectrum en de concurrentie-omgeving in de klinieken van Paracelsus in Henstedt-Ulzburg, Reichenbach en Zwickau, en zal aanbevelingen formuleren voor oplossingen naar behoeften met uniforme interfaces voor gebruikers. Als het om echografie gaat, is het doel om het niveau van de compatibiliteit van echosondes te verbeteren. 

Verbetering via proactief onderhoud, prestatiemetingen en analyse

Ziekenhuizen moeten kunnen erop vertrouwen dat medische technologie altijd klaar staat voor gebruik. Om maximale beschikbaarheid te garanderen, neemt Philips niet alleen het onderhoud van zijn eigen technologie bij Paracelsus voor zijn rekening, maar ook dat van externe partijen. Via een service op afstand waarbij gebruik gemaakt wordt van voorspellende analyses, kunnen mogelijke problemen worden opgespoord en opgelost voordat er een productiestop moet plaatsvinden.

 

Paracelsus maakt ook gebruik van Operational Informatics (PerformanceBridge) van Philips om inzichten te krijgen in de prestaties en het gebruik van de beeldvormingsoplossingen. Deze Operational Informatics oplossing maakt het mogelijk om het gebruik van verschillende modaliteiten binnen het ziekenhuis en tussen verschillende ziekenhuizen te analyseren voor operationele verbeteringen.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 80.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer

PR & Communications Manager Health Systems Benelux

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.