19 april 2018

Door Philips Lumify met Reacts-platform kunnen artsen op afstand live met echografie meekijken en diagnose bespreken

  • Met het Reacts-platform kunnen zorgverleners wereldwijd in realtime echografiebeelden delen en bespreken.
  • Door middel van rechtstreekse gesprekken gecombineerd met live echografiebeelden en begeleiding bij het plaatsen van transducers ondersteunt de oplossing samenwerking op afstand en virtuele training 

EindhovenPhilips lanceert samen met partner Innovative Imaging Technologies (IIT) de eerste geïntegreerde oplossing voor tele-echografie in Nederland. Daarvoor is het draagbare Lumify-echografiesysteem van Philips gecombineerd met het Reacts-samenwerkingsplatform van IIT. Deze innovatie brengt artsen over de hele wereld met elkaar in contact door een compatibele smartphone of tablet te transformeren in een geïntegreerde tele-echografieoplossing. Zo kunnen artsen in de ambulance onderweg naar het ziekenhuis al een echo nemen en bespreken met de Spoed Eisende Hulp afdeling. Een ander voorbeeld is een gynaecoloog die vrouwen in afgelegen gebieden begeleidt tijdens hun zwangerschap en de echobeelden in realtime kan delen en bespreken met artsen wereldwijd.

 

Met dit intuïtieve en gebruiksvriendelijke geïntegreerde systeem kunnen zorgverleners hun Reacts-sessie beginnen met een persoonlijk gesprek op hun Lumify-echografiesysteem. Gebruikers kunnen overschakelen op de camera aan de voorzijde van hun smartphone of tablet om de positie van de transducer te tonen. Vervolgens kunnen ze de gestreamde echografiebeelden delen, zodat beide partijen tegelijkertijd de live echografiebeelden en de positie van de transducer kunnen bekijken en bespreken. Naast de mogelijkheid voor virtuele begeleiding biedt Philips Lumify met Reacts een waardevol hulpmiddel voor academische ziekenhuizen, geneeskundestudenten en artsen in opleiding, noodhulpverleners, rampenbestrijders en ziekenhuizen met satellietklinieken.

“Door de combinatie van uitzonderlijke mobiliteit en betrouwbaarheid ontstaan met Philips Lumify met Reacts nieuwe manieren voor zorgverleners om samen te werken, en ook hoe ze worden opgeleid en getraind”, aldus Carmen Silverstandt, Business Manager Echografie bij Philips Benelux. “Deze totaaloplossing voor tele-echografie verbetert de zorgverlening doordat radiologisch laboranten trefzekerder kunnen werken en belemmeringen worden weggenomen in opleidingen, ondersteuning en training.”

Betere zorgverlening aan patiënten

Lumify met Reacts verbetert de zorgverlening aan patiënten doordat bij echografieonderzoeken de hulp kan worden ingeroepen van experts waar ook ter wereld:

  • Een eerstelijnsverloskundige op een afgelegen locatie kan een verloskundige in een ziekenhuis benaderen om advies en begeleiding te krijgen, waarbij ze de echografische onderzoeken kunnen bespreken alsof ze bij elkaar zitten.
  • Een ambulanceverpleegkundige kan het echografieonderzoek live streamen en de toestand van een patiënt bespreken met een arts op de afdeling spoedeisende hulp, zodat bij aankomst sneller de juiste zorg kan worden ingezet.
  • Een hoogleraar kan virtueel, zonder aan een bepaalde plaats te zijn gebonden, echografieonderzoeken met studenten doen, waarbij snel en efficiënt kan worden ingegaan op anatomie en plaatsing van transducers. 
  • Een arts kan een collega raadplegen voor expertise en begeleiding aan de hand van live gestreamde echografiebeelden.

 

In Nederland werd de Philips Lumify in 2017 gelanceerd, samen met PSV. Clubarts Wart van Zoest gebruikt sindsdien de Lumify in de dagelijkse praktijk voor de diagnose van blessures en acute zorg bij hun spelers.

 

“Philips was de ideale partner voor deze baanbrekende samenwerking. Door het veilige, veelzijdige en interactieve samenwerkingsplatform van Reacts te combineren met technologische oplossingen als Philips Lumify kunnen opleidings- en zorgverleningsmodellen worden veranderd en wordt het mogelijk een wezenlijke verandering in de gezondheidszorg teweeg te brengen”, aldus Yanick Beaulieu, MD, CEO en oprichter van IIT. “Al jaren doen zorgverleners in de praktijk pogingen om systemen samen te stellen waarmee echografiebeelden in real time en interactief kunnen worden gedeeld. En dat wordt nu echt mogelijk.”

 

Philips Lumify is onderdeel van een breed echografieportfolio dat effectieve en efficiënte zorgverlening ondersteunt voor een groot aantal medische specialismen, waaronder radiologie, cardiologie, verloskunde/gynaecologie, huisartsenzorg en fysiotherapie. 

 

Voor meer informatie over Lumify met Reacts:  www.philips.com/lumifywithreacts

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 74.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Over Reacts

Reacts (Remote Education, Augmented Communication, Training and Supervision) is een veilig, geïntegreerd, samenwerkingsplatform met unieke en ongeëvenaarde interactieve tools die zijn ontworpen om te voldoen aan de vele gemeenschappelijke behoeften van zorgprofessionals en patiënten. Het bevat innovatieve hulpmiddelen, zoals augmented reality, voor virtuele begeleiding op afstand, controle en training. Het is gemaakt door Innovative Imaging Technologies Inc. (IIT), die gevestigd zijn in Quebec. De CEO, dr. Yanick Beaulieu, leidt een multidisciplinair team dat gespecialiseerd is in multimedia- en softwareontwikkeling. Reacts wordt in 28 landen gebruikt en wordt in zowel klinische als onderwijssituaties over verschillende disciplines toegepast, waar het wordt gebruikt voor beveiligde communicatie, wondverzorging op afstand, tele-echografie, teleconsultaties, interactieve telechirurgische hulp en procesbegeleiding op afstand. IIT werkt momenteel samen met verschillende grote ziekenhuizen in Québec, Canada en uit het buitenland, maar ook met bedrijven die gericht zijn op innovatie en gezondheidszorg, zoals Joule, een medische organisatie uit Canada. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.reacts.com.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Saskia van Wezel - Maas

Saskia van Wezel - Maas

Sr. Communicatiemanager / woordvoerder Health Systems

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Pauline Ferrand

Reacts

Tel: +1 438 777 2642

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.