Nieuwscentrum
Keynote ViVE 2023

apr 13, 2023

Philips CEO: Zorgtechnologie moet dienend zijn, niet leidend

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Tijdens de jaarlijkse conferentie ViVE, sprak Philips CEO Roy Jakobs over de enorme kans om de zorg rondom patiënten en hun verzorgers opnieuw vorm te geven en ervoor te zorgen dat technologie en gegevens zorgverleners helpen in plaats van hen te belasten. Jakobs gebruikt hierbij de term ‘servant technology’ verwijzend naar hoe de technologie medewerkers zal assisteren in de toekomst en dienstbaar is aan de gebruiker.

 

Tijdens zijn presentatie beschreef hij hoe de vele verschillende technologieën en de stortvloed aan gegevens in de gezondheidszorg clinici, artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners vaak overweldigen en ertoe bijdragen dat zij de sector verlaten in een tijd waarin er al een tekort is aan medewerkers. Hij riep vernieuwers en technologen op om prioriteit te geven aan het gemakkelijker, eenvoudiger en intuïtiever maken van technologie en het gebruik van gegevens. 

"Laten we onze focus verschuiven van technologie naar zorgverleners en patiënten", zei hij. "Laten we niet denken aan wat technologie kan doen, maar wat het kan doen voor de mensen die het gebruiken." 


Jakobs betoogde dat COVID-19 de gezondheidszorg permanent heeft veranderd en zei dat de industrie nu moet kiezen hoe ze verder gaat.


"We hebben een keuze te maken, en wat ik u wil vragen is dat we ervoor kiezen om onze inspanningen en onze energie te richten op de zorgverleners en patiënten, dat we opnieuw herontwikkelen hoe we innoveren in een open ecosystem, dat we interoperabiliteit tot standaard maken, dat we verantwoord nadenken over de data die we genereren."


Bekijk hier de keynote:

Keynote ViVE 2023

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2023/20230413-philips-ceo-calls-for-shift-to-servant-technology-mindset-in-healthcare.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue
Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.