Nieuwscentrum
Scholenchallenge

jun 02, 2022

Brainport Scholenchallenge: kinderen maken PSV (nog) beter met technologie

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Wie kun je nog beter vragen om na te denken over de voetbalclub van de toekomst dan de fans van de toekomst? Zo’n 500 basisschoolleerlingen deden ook dit jaar weer enthousiast mee aan de finale van de PSV Brainport Scholenchallenge.

De opdracht: bedenk hoe we PSV in de toekomst nóg beter kunnen maken met technologie en presenteer je plan aan de jury. De leerlingen waren ingedeeld in teams die zich bezighielden met verschillende thema’s: energie, gezondheid, veiligheid, voeding en mobiliteit.

Scholenchallenge

De challenge wordt jaarlijks georganiseerd door de Brainport-partners van PSV; deelnemers krijgen dan ook professionele begeleiding van onder meer Philips-professionals. “Wij dagen de kinderen uit om na te denken over gezondheidsvraagstukken”, aldus Guus Pennings, Manager of Brand & Sponsorships bij Philips.

“Zo onderzochten kinderen hoe we blessures bij spelers kunnen voorkomen en hoe we spelers fitter kunnen houden én meer kunnen laten bewegen. Een groepje kwam bijvoorbeeld op het idee om een armbandje bij iedere speler om te doen. Naast dat dit armbandje de fitheid meet van spelers, ziet ook de coach op een tablet hoe hoog de hartslag is. Wanneer de hartslag bij een specifieke speler te hoog is, gaat het armbandje trillen. En dat betekent wisselen. Dat zijn ontwikkelingen die het voetbal nog moet doormaken: zuivere speeltijd en sneller doorwisselen. Dat is een hele mooie oplossing wat mij betreft.”

Scholenchallenge

“Super cool”

“We hadden niet verwacht dat deze dag zo spectaculair zou zijn”, vertellen deelnemers Eva (10) en Suus (10) enthousiast. “Hoe vaak krijg je nu de kans om op het voetbalveld te staan waar PSV speelt? Echt super cool.’

Mark van Dijk, leerkracht van groep 6 van basisschool De Vendelier is het daar volmondig mee eens: “Het is geweldig om dit samen met mijn klas te mogen doen. Je ziet kinderen vol enthousiasme presenteren. Iedereen is vrolijk, wat wil je als leerkracht nog meer?”

Scholenchallenge

“De kinderen zijn niet alleen bezig met innovatie, ook vakken zoals spelling en begrijpend lezen komen automatisch aan bod door dit project”, vult zijn collega Stephanie Hoeks aan. “De kinderen snappen de urgentie van een poster zonder spelfouten, ze hebben er dan ook alles aan gedaan om zich zo professioneel mogelijk op te stellen richting de vakjury en richting PSV.”

Guus ziet de Scholenchallenge als een investering in de werknemers van de toekomst. “Bij Philips werken in de Brainportregio zo’n 9.000 mensen. Ook wordt 40 procent van ons R&D-budget wereldwijd hier geïnvesteerd. Voor ons is het daarom extra belangrijk om de werknemers van morgen te enthousiasmeren voor design, techniek en innovatie. Zodat we in toekomst mensen hebben die door kunnen gaan waar wij zijn gebleven.”

Video thumbnail scholenchallenge

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2022/20220602-brainport-scholenchallenge-kinderen-maken-psv-nog-beter-met-technologie.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.