DDW2021

okt 13, 2021

Design redt levens; maak kennis met de topdesigners van Philips op DDW 2021

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Dutch Design Week 2021 wordt weer een mooi eerbetoon aan de wereld van design. Jaarlijks komen ruim 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar het grootste design-evenement van Noord-Europa.

 

Dat design meer is dan een mooi ontwerp – je kunt er zelfs levens meer redden - dat laten acht topdesigners van Philip deze week zien. Ze laten voor één keer de binnenkant van hun schetsboekje zien, en vertellen het verhaal achter hun concept. Dat doen ze zowel fysiek, in het Philips Museum, als online, tijdens Design Talks.

 

Hoe ontwerp je een draagbare sensor die zo eenvoudig mogelijk is aan te brengen? Tijdens DDW hoor je het verhaal achter het design van de Healthdot, de sensor waarmee patiënten eerder naar huis kunnen na een operatie.

 

Ook zie je hoe onze designers hebben bijgedragen aan de Philips One by Sonicare, die speciaal ontworpen is om de overstap naar de elektrische tandenborstel zo klein mogelijk te maken voor de jonge tandenpoetsers. En hoe kan design eraan bijdragen dat je als patiënt niet meer naar het ziekenhuis hoeft te gaan, maar dat het ziekenhuis naar jou toe komt?

 

In het Philips Museum is de hele week een expositie te vinden over de verhalen achter deze topdesigns. Daarnaast neemt Sergio Derks, conservator van het Philips Museum, bezoekers mee langs de rijke geschiedenis van Philips Design.

Philips Museum

Ervaar Philips Experience Design online

Voor wie DDW online mee wil maken, zijn er de Philips Design Talks, waarin onze designers een kijkje in de keuken bieden van hun designproces. Je kunt je nu al inschrijven voor 8 sessies. Via deze website zijn ook video’s te zien waar designers alvast een tipje van de sluier oplichten, waaronder deze over slimme oplossing die patiënten na een maagverkleining helpt om hun gedrag blijvend te veranderen:

Corecare designers video image

“Een patiënt die een maagverkleining had ondergaan benaderde me om me te bedanken voor zo'n weloverwogen, respectvolle oplossing waar echt behoefte aan was. Toen wist ik dat we een goed ontwerp in handen hadden”, vertelt Eva Deckers, Design Director Data Enabled Design bij Philips.

Embassy of Health in het Klokgebouw

Hoe zorgen we voor een gezonde samenleving, nu en in de toekomst? Dat is een enorme vraag waar niemand een passend antwoord op heeft. De Embassy of Health, inmiddels een vaste waarde tijdens Dutch Design Week, brengt elk jaar ontwerpers samen om te laten zien wat design kan doen om de gezondheidszorg opnieuw uit te vinden.

Think Link Ads

Dit jaar is het thema ‘chronische gezondheid’: een goede gezondheid is afhankelijk van heel veel verschillende factoren. Denk aan de kwaliteit van de medische zorg en technologische ontwikkelingen, maar ook onze leefstijl, de kwaliteit van onze sociale contacten en onze woon- en werkomgeving. Kortom; het is complex. Embassy of Health laat zien hoe we die complexiteit kunnen overwinnen door met elkaar te gaan samenwerken.

 

Elf ‘makers van de gezonde samenleving’ (zorgprofessionals, onderzoekers, buurtbewoners, patiënten, studenten, lokale makers, woningcorporaties, supermarkten, techbedrijven, kunstenaars en ontwerpers) laten in het Klokgebouw zien hoe ze met elkaar samenwerken aan een breder, diverser, inclusiever en duurzamer zorglandschap.

 

Lees meer op de website van DDW.

 

The Embassy of Health is een initiatief van Waag, Philips Experience Design, Health Hub, Ams-ix, DesignLab UT, Máxima MC, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Health Holland en DDF.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.