Nieuwscentrum
masthead clarivate l

mrt 09, 2021

Philips opnieuw erkend als Clarivate Top 100 Global Innovator

Gemiddelde leestijd: 3-5 minuten

Philips is opnieuw opgenomen in de Clarivate Top 100 Global Innovators. Dit overzicht rangschikt de meest innovatieve bedrijven ter wereld op basis van innovatieve cultuur en aantal patenten [1]. Philips heeft nu acht jaar op rij een plaats op deze prestigieuze lijst veroverd.

"Dankzij ons wereldwijde R&D-programma en sterk portfolio van intellectueel eigendom kunnen we met onze innovaties echt een bijdrage leveren aan internationale uitdagingen op het gebied van gezondheid", aldus CEO Frans van Houten. "Ik ben erg blij dat we voor het achtste achtereenvolgende jaar opnieuw zijn genoemd als Clarivate Top 100 Global Innovator. Dat zie ik als een erkenning voor ons vermogen om baanbrekende innovaties op de markt te brengen die de gezondheid en het welzijn van mensen verbeteren."

Ik ben erg blij dat we voor het achtste achtereenvolgende jaar opnieuw zijn genoemd als Clarivate Top 100 Global Innovator. Dat zie ik als een erkenning voor ons vermogen om baanbrekende innovaties op de markt te brengen die de gezondheid en het welzijn van mensen verbeteren.

Frans van Houten

CEO Philips

Het R&D-programma van Philips, ter waarde van 1,9 miljard euro, heeft geresulteerd in de introductie van veel recente succesvolle innovaties, waaronder:
 

  •  Belangrijke uitbreidingen van het toonaangevende Azurion-platform voor beeldgestuurde therapie;
  • Een leverancier-neutraal, multimodaal Radiology Operations Command Center om real-time samenwerking op afstand mogelijk te maken tussen technologen, radiologen en beeldvormingsteams op meerdere locaties;
  • Diverse nieuwe bewakingsoplossingen voor Intensive Care afdelingen (ICU’s), algemene afdelingen en patiënten thuis, met mogelijkheden voor bewaking op afstand en geavanceerde analyse, waaronder de IntelliVue-patiëntmonitoren MX750/MX850 voor de ICU, en Biosensor BX100 voor het detecteren van vroegtijdige achteruitgang van de gezondheidstoestand van patiënten op algemene afdelingen
  • het Philips-scheerapparaat S7000, een AI-scheerapparaat met SkinIQ-technologie dat de huid en het gezichtshaar van de man detecteert en zich hierop aanpast om de efficiëntie en het comfort van het scheren te verbeteren. Wanneer het apparaat is verbonden met de Philips GroomTribe-app, biedt het een persoonlijk scheerplan op basis van de individuele scheertechniek.

ROCC afbeelding

De 'Clarivate Top 100 Global Innovators 2021' zijn afkomstig uit drie continenten en veertien landen/regio's. Het rapport en een volledige lijst van de Top 100 organisaties zijn hier te vinden.

[1] In de samenstelling van de 'Clarivate Top 100 Global Innovators'-lijst kwantificeert Clarivate innovatie op basis van vier indicatoren:
1. Volume: Een volumedrempel van 100 toegekende uitvindingen in de afgelopen vijf jaar en meer dan 500 gedeponeerde uitvindingen in totaal over een willekeurige tijdsperiode. 2. Invloed: De mate van invloed van geoctrooieerde ideeën, gebaseerd op het aantal externe citaties dat de uitvindingen van een organisatie in de afgelopen vijf jaar hebben ontvangen -- verwijzingen die tijdens het aanvraag- en onderzoeksproces naar de octrooien van een organisatie zijn gemaakt vanuit octrooien die later door iemand anders zijn geregistreerd. 3. Succes: De mate van succes bij het verkrijgen van octrooibescherming aanvragen afgegeven door de octrooibureaus van de wereld in dezelfde vijf jaar venster. 4. Globalisering: Het niveau van investeringen in octrooiaanvragen van een organisatie, om de voetafdruk van commercialisering en investeringen in octrooiaanvragen te bepalen, gemeten aan de hand van het niveau van indieningsactiviteit in Europa, Japan, het Chinese vasteland en de Verenigde Staten, rechtsgebieden die spreken van aanzienlijke kosten.

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2021/20210309-philips-opnieuw-erkend-als-clarivate-top-100-global-innovator.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.